Vágólapra másolva!
Németországban a Dortmund, Angliában a Liverpool nyert idegenben rangadót, mindkét találkozóról került játékos a heti álomcsapatunkba. Beverekedte magát Cristiano Ronaldo, a Barcelona Zaragoza elleni első gólját jegyző Piqué, valamint az Arsenalt a vállán cipelő Van Persie is.

Kapus:

Ali Ahamada (francia, Toulouse): A Lille már pénteken lejátszotta soros bajnokiját, hogy több ideje legyen felkészülni következő BL-meccsére, de a francia bajnok csak egy gól nélküli döntetlenre volt képes a Toulouse otthonában, mivel Ahamada mindent védett. A kapus a L'Équipe-től nyolcas osztályzatot kapott.

Hátvédek:

Glen Johnson (angol, Liverpool): A Chelsea sorozatban második rangadóját veszítette el hazai pályán, az Arsenal után a Liverpooltól is vereséget szenvedett. A vendégek győztes találatát az egyébként is remeklő jobbhátvéd szerezte egy pazar szóló után.

Mats Hummels (német, Borussia Dortmund): A gyenge szezonkezdetet követően a német bajnokcsapat egyre feljebb jön a tabellán, a Bayern München legyőzése után már a második helyen áll. A derbin főleg a védelem remekelt, a mücheni nevelésű Hummels hibátlanul futballozott.

Gerard Piqué (spanyol, Barcelona): A katalánok ellentmondást nem tűrően gyűjtötték be a három pontot a Real Zaragoza ellen, a drukkereik számára külön örömöt jelenthetett, hogy végre megint a Piqué-Puyol duó játszott a védelem tengelyében. Ráadásul mindketten gólt szereztek, kettejük közül az előbbi találata volt a szebb.

Rodrigo Taddei (brazil, AS Roma): A rómaiak nyáron érkezett edzője, Luis Enrique több váratlan húzással is meglepte a drukkereket, Taddeiből például balhátvédet faragott. A Lecce ellen a brazil valósággal lubickolt ebben a szerepkörben, nagyon sokat tört előre, és egy gólpasszt is adott.

Középpályások:

Martin Harnik (osztrák, Stuttgart): Hajnal Tamás klubja remekül tartja magát a Bundesliga középmezőnyének első felében, hétvégén az újonc Augsburgot verte 2-1-re. A VfB mindkét találatát az osztrák középpályás szerezte, aki ezúttal a jobb oldalon robotolt kilencven percen keresztül.

Marcel Reus (német, Mönchengladbach): A középpályás a múlt héten végre bemutatkozhatott a német válogatottban, ám álomcsapatunkba csak a szombati bajnokin nyújtott teljesítménye alapján került be. A Werder Bremen ellen mesterhármast ért el, a mönchengladbachi drukkerek pedig már csak Rolls Reusnak becézik.

Borja Valero (spanyol, Villarreal): A BL-ben szereplő spanyol klub a bajnokságban elmarad a várakozásoktól, így aztán a Betis elleni győzelem a lehető legjobbkor jött. A csapat ezúttal sem remekelt, de a középpályán Borja Valero hatalmas mezőnymunkájára egy szépségdíjas találattal tette fel a koronát.

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): Az Eb-pótselejtezők visszavágói közül egyedül a bosnyákok portugáliai fellépése tűnt izgalmasnak, és bár a 6-2-es eredmény nem erre utal, a meccs valójában fordulatos volt. Portugália végül kijutott a tornára, köszönhetően többek között Cristiano Ronaldo duplájának, aki aztán a Valencia elleni bajnoki rangadón is győztes gólt szerzett.

Csatárok:

Robin van Persie (holland, Arsenal): Az Ágyúsok sorozatban ötödik bajnoki mérkőzésüket nyerték meg, a három pontot megint elsősorban holland csatáruknak köszönhették. A duplázó Van Persie 12 forduló után 13 gólnál jár.

Heidar Helguson (izlandi, Queen's Park Rangers): Az újonc kilencedik a Premier League-ben, hétvégén a Stoke City otthonában nyert. Az izlandi támadó kétszer is eredményes volt, a harmadik gólt pedig ő készítette elő.

www.global-soccer.eu