Vágólapra másolva!
A Denver egy parádés mérkőzésen, hosszabbítás után győzte le a Pittsburgh csapatát, a New York Giants pedig magabiztosan verte a mindössze két pontig jutó Atlantát a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) Wild Card-körében.

A Giants hazai pályán szinte végig uralta a Falcons elleni meccset, a vendégek támadásban nem találtak lyukat a remekül védekező New Yorkon, amely végül 24-2-re nyert, és ezzel bejutott a konferencia elődöntőjébe, ahol a szezon eddigi legjobbja, a Green Bay Packers lesz az ellenfele.

A másik vasárnapi meccsen a Denver otthon már 20-6-ra is vezetett a Pittsburgh ellen, de a Steelers Ben Roethlisberger szenzációs passzával egyenlíteni tudott, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban a másik irányító, Tim Tebow is villant, egy 80 yardos touchdownpasszt osztott ki a találkozón összesen 204 yardig jutó Demaryius Thomasnak, aki remek futással bevitte a célterületre a labdát.

A Denver így a hirtelen halálban 29-23-ra nyert, és bejutott az AFC elődöntőjébe, ahol a New England Patriotscal játszik.

A győztes touchdown a Denver-Pittsburgh meccsen:

A konferencia-elődöntők párosításai:
NFC:
Green Bay Packers - New York Giants
San Francisco 49ers - New Orleans Saints

AFC:
New England Patriots - Denver Broncos
Baltimore Ravens - Houston Texans