Korán-égetés miatt tüntetnek Afganisztánban

Vágólapra másolva!
A NATO bocsánatot kért, mégis ezrek gyűltek össze a legnagyobb amerikai támaszpontnál, hogy az iszlám vallási könyvek elégetése ellen tüntessenek.
Vágólapra másolva!

Bocsánatot kért kedden az afgánoktól a NATO-csapatok afganisztáni parancsnoka amiatt, hogy a legnagyobb amerikai támaszponton iszlám vallási könyveket, köztük koránokat semmisítettek meg.

John Allen tábornok közölte, hogy ez helytelen volt, és nem volt szándékos. A parancsnok vizsgálatot rendelt el a történtek tisztázására.

Közben a CNN amerikai hírtelevízió szerint ezer, a BBC brit közmédium szerint háromezer afgán gyűlt össze kedden a bagrami amerikai légi támaszpontnál, hogy tiltakozzon a Korán-égetés ellen.

Nem ez az első botrány, ami miatt az amerikai vezetésnek és a nemzetközi szervezeteknek magyarázkodniuk kell. Az Egyesült Államoknak legutóbb politikai és diplomáciai csapást jelentett egy videó, amelyen négy amerikai tengerészgyalogos állja körbe agyonlőtt afgán férfiak holttestét, majd viccelődve, győzelemittasan levizelik őket.

Az USA-nak azért is csapás ez, mert épp most indítaná be a béketárgyalásokat a tálibokkal, hogy 2014-ben kivonulhasson az országból.