Vágólapra másolva!
Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke szerint idén is a Red Bull diktálhatja a tempót. A címvédő Sebastian Vettelnek a McLaren hosszú etapokon mutatott tempója tetszett Barcelonában.

Kedden elkezdődött a barcelonai teszt, amelynek első napján Sebastian Vettel érte el a legjobb időt. Mivel a teszteken minden csapat más program szerint dolgozik, nehéz következtetni a várható erőviszonyokra, Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke mégis úgy véli, hogy idén is a Red Bullt kell legyőznie annak az istállónak, amelyik világbajnok szeretne lenni.

"Az világos, hogy a Red Bull nem fog egyik napról a másikra becsődölni, szóval biztos vagyok benne, hogy nagyon erős autójuk lesz" - mondta Brawn. "A McLaren jó lesz, a Ferrari pedig ugyan kihívásokkal teli pillanatokat él jelenleg, de szerintem biztos, hogy összerakják az autót, mert nagyon erős és tapasztalt a csapat."

Brawn a Mercedes W03-as keddi bemutatója után úgy fogalmazott, hogy a csapatnak elege van a negyedik helyből, és feljebb kell lépnie. "Nem tudom, kit előzhetünk meg, de mindannyian azért küzdünk, hogy utolérjük a Red Bullt, amely az elmúlt években bizonyította, mennyire erős. Ami minket illet, még túl korai lenne megítélni, hogy mire lehet képes az autó. Elégedettek vagyunk, már amennyire az első nap után ez lehetséges. Az autó jól reagál, semmi különös, eddig minden úgy ment, ahogy számítottuk."

Noha az első napot Vettel nyerte Barcelonában, elsősorban a McLarenről beszélt. "A McLaren nagyon erősnek tűnt ma" - jelentette ki a német, aki három tizeddel volt gyorsabb Lewis Hamiltonnál. "Még nem láttam az összes mai köridőt, csak egy gyors pillantást vetettem Lewis hosszú etapos eredményeire. Nagyon érdekesnek tűntek."

"A felkészülésnek ebben a szakaszában még senki nem beszél a világbajnokságról, de nem is azért vagyunk itt, hogy rosszabb eredményt érjünk el a tavalyinál. Jól érzem magam az autóban, azt azonban nem tudhatom, hogy ez elég lesz-e, vagy nem. A McLaren nagyon versenyképesnek tűnik, ma nem egy körre, hanem hosszú etapokra koncentráltak, számolni kell velük a szezon elejétől kezdve. A Ferrari még talány, majd meglátjuk, mire képesek."