Michelisz egy galamb miatt nyolcadik

Michelisz Norbert
Vágólapra másolva!
Elütött egy galambot, majd az élről látványosan hátraesett Michelisz Norbert a WTCC monzai hétvégéjének második futamán. Wéber nagyszerű versenyzéssel az utolsó helyről a tizenegyedik helyig jutott.
Vágólapra másolva!

Forrás: Zengő Motorsport

Nagyszerűen alakult a túraautó-világbajnokság második futamának eleje Michelisz Norbert számára, de a végén még sem örülhetett látványosa sikernek. A magyar fiú két vetélytársa (Oriola és Dudukalo) nem állt fel a rajtrácsra, így Michelisz viszonylag zavartalanul indulhatott el az első rajtkockából. A rajt után Tom Coronel állt be a magyar fiú mögé, majd körökön keresztül mögötte vonatozott, nem bántotta.

A Zengő Motorsport versenyzője 7 körön keresztül nagyszerűen tartotta az időközben már héttagúra bővülő üldözőbolyt, Coronel és Yvan Müllernek a támadásait is sikerült visszavernie. A hetedik kör elején azonban elütött egy galambot. Elsőre nem tűnt komolynak az eset, az autón sem keletkezett szemmel látható nagy kár, de Michelisz ezután lassult, és szép sorban megelőzte mindenki, aki már felsorakozott mögötte.

Michelisz itt üti el a madarat

Michelisz Norbert így a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt, a futam után azt mondta, hogy az ütközés után a motor is vesztett az erejéből, és a futóművel is történt valami, mert kezelhetetlenné vált az autó.

Wéber Gábor sem egyszerű futamon van túl, ugyanis ismételten csak a mezőny végéről rajtolhatott. Wéber a mezőnyben nagyszerű időket autózva szép fokozatosan javított a helyezésén, végül egészen a 11. helyezésig jutott előre. Már csak egy hajszál választotta el attól, hogy az utolsó pontszerző helyet jelentő Rydellt is megelőzze, de végül ez nem sikerült.

Forrás: Zengő Motorsport

A második versenyt is Yvan Müller nyerte, mellette még két gyári Chevrolet-t vezető csapattársa, a Alain Menu és Robert Huff álhatott fel a dobogóra. A tavalyi évhez hasonlóan idén is úgy tűnik, hogy a gyári Chevrolet-k verhetetlenek, hiszen most plusz súlyokkal együtt is szinte mindent vittek.