Vágólapra másolva!
Enric Masip technikai igazgató hivatalosan is bejelentette, hogy Nagy László távozik a Barcelona férfikézilabda-csapatától, és Veszprémben folytatja pályafutását. Csak azt nem tudni még, mikortól.

Nem marad Barcelonában Nagy László, jelentette be a Bajnokok Ligája-címvédő férfikézilabda-csapat technikai igazgatója, Enric Masip. Az egykori kiváló játékos a sajtótájékoztatón azt mondta, a klub nem tudott megegyezni a jobbátlövővel a szerződéshosszabbításról.

Masip szerint a Veszprém megduplázta Nagy fizetését, így ő lesz a világ legjobban fizetett kézilabdázója.

A Barcelona azt szerette volna, hogy a magyar játékos - aki tizenkét éve szolgálta a klubot, és első külföldiként viselhette a csapatkapitányi karszalagot - pályafutása végéig maradjon a klub szolgálatában, és utána vezetőként dolgozzon tovább.

"Lehetetlen volt megoldást találni, szombaton ugyanis bejelentette, hogy már aláírt egy szerződést a Veszprémmel" - mondta Masip.

A Marca szerint Nagy szerződése 2013-ig szól, és valóban tartalmaz egy hárommillió eurós kivásárlási záradékot. A lap ugyancsak felteszi a kérdést, vajon Nagy kitölti-e a szerződését, vagy már a nyáron eligazol, ez ugyanis még kérdéses.

A múlt héten az [origo] számolt be róla először, hogy reális esély van Nagy Veszprémbe szerződésére, majd egy napra rá a játékos megkapta a spanyol állampolgárságot. Mivel Nagy közel három éve nem játszott a magyar válogatottban, az olimpián akár pályára is léphet a spanyol csapat tagjaként, ahogy azt a spanyol sajtó többször is megjósolta az elmúlt hetekben.

Nagynak május 25-ig kell eldöntenie, hogy fel is veszi-e a spanyol állampolgárságot, ha igen, akkor a magyarról le kell mondania, vagyis a magyar válogatottba már biztosan nem térhet vissza. A veszprémi szerződés ugyanakkor azt valószínűsíti, hogy Nagy mégis inkább magyar színekben fog játszani az olimpián, amennyiben Mocsai Lajos meghívja a keretbe.

Nagy kedden még tagadta, hogy a Veszprém játékosa lesz. "Nem mondtam, hogy el akarom hagyni a Barcát. Épp ellenkezőleg: szeretném megújítani a 2013-is szóló szerződésemet" - írta a Twitteren, a bejegyzést azonban szerda reggel törölte az oldalról.