Több ezer köbméter gumiabroncsot tároltak igazolás nélkül

Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal felfüggesztették a marcali gumiabroncs-feldolgozó üzem működését, a ki- és beszállításokat, valamint lefoglalták az informatikai eszközöket is, miután 5600 köbméter ismeretlen eredetű gumiabroncsot találtak az ellenőrök - írja a Sonline.hu.
Vágólapra másolva!

A Somogy megyei hírportál beszámolója szerint az Országos Környezetvédelmi Főfelügyelőség (OKF) a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) közös ellenőrzést tartott szerdán a cégnél. "A telephelyen nagy mennyiségű, 5600 köbméter gumiabroncsot tároltak, melynek származási helyéről, a beszerzés körülményeiről semmilyen bizonyítékot nem tudott bemutatni a cég" - mondta a lapnak Tolnai Jánosné, az OKF főigazgató-helyettese.

Tolnai Jánosné megjegyezte, "ezen még ők is meglepődtek", mert a hazai vállalkozásokra nem jellemző, hogy semmilyen hivatalos iratot ne tudnának ellenőrzéskor felmutatni. A vizsgálat azt is kiderítette, hogy a gumiabroncsokat feldolgozó üzem már az előtt működött, hogy erre megkapta volt az engedélyt - mondta a főigazgató-helyettes. A marcali cégnél korábban volt már egy ellenőrzés, akkor bírságot kapott, és most is számíthat erre.

A dán technológián alapuló gumiabroncs-feldolgozó üzem építése egymilliárd forintba került, ehhez az Új Magyarország fejlesztési terv Gazdaságfejlesztési operatív program pályázatán 328,2 millió forintot nyert az Eco Gumm Kft. A gépsor évi 25 ezer tonna gumigranulátum előállítására alkalmas - írja a Sonline.