Hugh Grant címe után nyomoz a kormány

Vágólapra másolva!
A magyar médiatörvényt bíráló Hugh Grantet angol nyelvű összeállítással próbálná meggyőzni a Miniszterelnökség, de egyelőre nem tudják postázni az anyagot, mert nem találták még meg az angol színész címét.
Vágólapra másolva!

Keresik Hugh Grant privát címét a Miniszterelnökségen, hogy postázni tudják neki azt az anyagot, amelyből a sztár részletesen megismerheti a hazai médiaviszonyokat - olvasható a Vasárnap Reggelben. A kormány azért szeretne levelet küldeni Grantnek, mert az angol színész néhány napja egy brüsszeli fórumon bírálta a médiatörvényt, amikor az állam és a média kapcsolatáról tartott előadást. Amikor a sajtó túlzott kontrolljának veszélyeiről beszélt, Magyarországot hozta példának.

A Vasárnap Reggel szerint a kormányzat sajtós munkatársai már összeállították azt az angol nyelvű anyagot, amelyet Hugh Grantnek kívánnak küldeni, ám a színész pontos elérhetőségét még nyomozzák. Kumin Ferenc nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkár korábban azt mondta, hogy Grant információi igencsak hézagosak a témában, ezért mindent el fognak követni, hogy a jövőben részletes információhoz jusson a magyar sajtó működéséről.

Pálffy István KDNP-s képviselő pedig azt mondta, hogy Hugh Grant "benne ragadt valamelyik szerepében, és még mindig azt hiszi, hogy ő az a brit miniszterelnök, mint akit az Igazából szerelem című filmben alakított".