Életfogytiglan a halálbrigád vezetőjének

Vágólapra másolva!
Nem jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték annak a csoportnak a vezetőjét, amely 2008 és 2010 között több ékszerüzletet és kaszinót is kirabolt, és négy embert megölt.
Vágólapra másolva!

Bűnszervezetben elkövetett emberölésben, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben, többrendbeli rablásban, lopásban és súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek, ezért halmazati büntetésül életfogytiglanra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken első fokon az úgynevezett halálbrigád vezetőjét, V. Sándort. A román állampolgárságú férfit véglegesen kiutasították az országból, az elsőfokú ítélet szerint feltételes szabadságra nem bocsátható.

A 2008 és 2010 között Magyarországon elkövetett rablás- és gyilkosságsorozat másod-, harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottját is bűnszervezetben elkövetett súlyos cselekményekben mondta ki bűnösnek Surdy Miklós tanácsa. A másodrendű vádlottat, V. volt barátnőjét, T. Emesét 17 év, a harmadrendű K. Richárdot 16 év, a negyedrendű S. Attilát és az ötödrendű R. Lászlót 17-17 év fegyházbüntetésre ítélték. Az ügy további három vádlottjának 3-4 évet kell fegyházban töltenie.

A vádirat szerint a vádlottak fegyveresen ékszerüzleteket, egy kaszinót, valamint magánszemélyeket támadtak meg, raboltak ki, és négy embert öltek meg hidegvérrel. A bíróság tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, V. Sándor részben hatályon kívül helyezésért, részben enyhítésért fellebbezett, az ügyész háromnapos gondolkodási időt kért.