Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Felvásárlási csatába keveredett a Heineken

Vágólapra másolva!
Egy thai milliárdos szemet vetett az ázsiai sör márkára és felvásárlási ajánlatot tett a Tiger sört gyártó Frase and Neave vállalatra. A bérek rohamos emelkedésével az ázsiaiak egyre többet költenek sörfogyasztásra, így nem csoda, hogy a felvásárlások kecsegtető profitot rejthetnek magukban.
Vágólapra másolva!

Charoen Sirivadhanabhakdi két hozzá szorosan kapcsolódó cégen keresztül (Thai Beverage és TCC Assets) akkor állt elő ajánlatával, miután a két cég több mint 30 százalékos teljes részesedést szerzett a Frase and Neave-ban. Egy szingapúri törvénynek köszönhetően, ha valaki több mint 30 százalékot birtokol, automatikusan felvásárlási ajánlatot kell tennie.

Mindez azért érdekes, mert a thai sörgyártón már van egy érvényes ajánlat, mely a Heinekentől érkezett. A Heineken és a Frase and Neave közös tulajdonosai az Asia Pacific Breweries Ltd.-nek, amiben a Heineken múlt hónapban szerezett többségi tulajdont. Két hét múlva szavaznak a részvényesek, hogy elfogadják-e a Heineken felvásárlási ajánlatát. A hollandiai székhelyű sörgyártó jó esélyekkel indul, mivel az Asia Pacific Breweries Ltd. Heineken márka forgalmazói jogkörrel rendelkezik, ami több mint 30 százalékát adja bevételeinek. A megállapodások szerint ezt bármikor visszavonhatja a világ harmadik legnagyobb sörgyártója. A hírre csökkenéssel nyitott a Heineken, amit nem sokkal nyitás után ledolgozott a részvény.

Heineken (Euronext Amsterdam)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről