Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elkelni látszik a Tiger sör gyártója - Szárnyal a Heineken

Vágólapra másolva!
A holland sörgyártó, a Heineken NV nagyon közel került ahhoz, hogy felvásárolja a Tiger sör gyártóját, az Asia Pacific Breweries Ltd.-t.  
Vágólapra másolva!

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy thai milliárdos is szemet vetett az ázsiai sör márkára és felvásárlási ajánlatot tett. Most azonban úgy tűnik, hogy átengedi a lehetőséget a Heinekennek, mivel cégei révén beleegyezett, hogy a Fraser and Neave eladja részesedését az Asia Pacific Breweries Ltd-ben.

Cserébe a világ harmadik legnagyobb sörgyártója nem tesz felvásárlási ajánlatot az F&N-re, így az ügyletből szerzett összeget a thai milliárdos az F&N más üzletágaiban, mint például az ingatlan és az üdítőital üzletágban való részesedés növelésére fordíthatja.

A Heineken 5,6 milliárd szingapúri dolláros ajánlata az elemzők szerint elég nagyvonalú, 18-szorosa az operációs profitnak. Összehasonlításképp az Anheuser-Busch InBev júniusi felvásárlásakor 15,4-szeres pénzt fizetett a mexikói Modeloért.

Szeptember 28-án szavaznak a részvényesek a felvásárlási ajánlat elfogadásáról. Az F&N-ben 15 százalékos részesedéssel rendelkező japán Kirin Holdings már korábban biztosította támogatásáról a Heinekent.

A hírre a Heineken 5 százalék fölötti erősödéssel kezdte a napot.

Heineken (Euronext Amsterdam)

Forrás: [origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről