Majommaszkban tüntetnek egy tévésorozat ellen

animal practice
Vágólapra másolva!
A PETA állatvédő szervezet elégedetlen azzal, ahogy a 2012-ben indult Animal Practice bánik főszereplőjével, egy majommal, így a tagok tüntetni fognak a tévéstúdió előtt.
Vágólapra másolva!

Szeptember 19-re szervezett egy tüntetést az NBC stúdiói elé a A PETA állatvédő szervezet, mert a tagok nem tartják megfelelőnek azt, ahogy az idén elrajtolt Animal Practice című sorozat bánik egy majommal - aki amúgy az egyik főkarakter. Az állatok jogaiért küzdő társaság megkérte a felhívásra mozdulókat, hogy feketében jelenjenek meg a stúdióknál, majmos álarcokat pedig ott osztanak nekik.

A filmes és televíziós szabályozás szigorítását már többször követelte az állatvédő szervezet, legutóbb 2012 elején, miután két ló is elpusztult egy tévésorozat, a Befutó forgatásán. A Dustin Hoffmannal készült lóversenyes Luck végül le is állt, mivel az HBO nem akart további baleseteket - tehát nem sikertelen a PETA fellépése.

Az Animal Practice majma különben nem keres rosszul: 12 ezer dollár a fizetése hetente, ami bő 2,5 millió forintnak felel meg. A TV Guide információi szerint ezzel az állat nem került a legjobban kereső szitkom-színészek élmezőnyébe, ott a listát a Két pasi - megy egy kicsi-ben látható Ashton Kutcher vezeti, aki 700 ezer dollárt kap részenként. A majom neve a sorozatban Dr. Rizzo, valójában Crystal: nem ma kezdte a show-bizniszt, 1997-ben szerepelt először filmben, 2011-ig húsz alkotásban mutatta meg magát.