Vágólapra másolva!
Michael Owen elismerte, az 1998-as és a 2002-es vébén is olyan esetben harcolt ki büntetőt Argentína ellen, amikor tovább folytathatta volna az akciót.

"Manapság annyira gyorsan történik minden a pályán, hogy alig lehet észrevenni, hogy volt-e kontakt a két játékos között. Szerintem az esetek 75 százalékában, a játékos talpon maradhatna, és folytathatná az akciót, de úgy van vele, hogy ha már hozzáértek, akkor jogosan esik el" - nyilatkozta Owen.

A korábbi válogatott csatár elismerte, hogy két esetben ő is bűnös volt, az 1998-as és a 2002-es vébén is Argentína ellen harcolt ki olyan büntetőt, amikor túl könnyen esett el.

2.05-nél látható az Owen által kiharcolt büntető:


"Az 1998-as nyolcaddöntőn - amelyet 2-2 után végül az argentinok nyertek meg büntetőkkel - meglöktek, de mehettem volna tovább. Négy évvel később az argentin védő, Pochettino eltalálta a sípcsontom, de akkor is talpon maradhattam volna" - vallotta be Owen. Szerinte a műesés témaköre azért kényes, mert a játékhoz hozzátartozik az ellenfél átverése, legalábbis olyan értelemben, hogy a csatárok tudatosan keresik a lehetőséget, hogy a 16-oson belülre kerüljenek, tudván, hogy a védők ott hátrányban vannak, mivel nem vethetnek be minden eszközt a megállításukra.

0.53-nál tekinthető meg a 2002-es tizenegyes:


"Totálisan ellenzem a műesést, sosem mentem arra, hogy új harcoljak ki tizenegyest, hogy közben nem is értek hozzám, de az ember megpróbálja feszegetni, meddig mehet még el, hogy csalás nélkül nyerjen meg egy meccset" - mondta Owen.