Vágólapra másolva!
Hiányolta a Real Madrid helyzeteit és a csapat kreativitását José Mourinho a Dortmundban 2-1-re elvesztett Bajnokok Ligája-meccsen. A hazai edző, Jürgen Klopp úgy látta, küzdőszellem terén közel álltak a tökéleteshez.

Sorra fejreálltak a nagyágyúk a BL-ben

Dortmund-Real Madrid percről percre

"Elvesztettünk egy meccset, de ez nem jár drámai következményekkel" - jelentette ki Mourinho. "Másodikok vagyunk a csoportban, hat pontunk van, és még két hazai meccsünk lesz. A továbbjutáshoz szükséges pontok megszerzése a mi kezünkben van."

A portugál edző szerint egyik csapat sem nyújtotta a legjobbját: "Nehezen tudtuk kibillenteni őket az egyensúlyukból, kevés helyzetet dolgoztunk ki, nem játszottunk kreatívan. A második góljuk után visszazártak hátul, és mi nem találtuk az ellenszert. Ma este egyik csapat sem nyújtotta a legjobbját. Az itteniek udvariasan szurkoltak, nem agresszíven, szeretünk ilyen környezetben játszani. "

Klopp csapata az utolsó öt Bundesliga-fordulóban csak egyszer nyert, szerda este viszont elégtételt érzett a tréner: "Jót tett ez a győzelem a játékosok önnizalmának. Az elmúlt hetekben rengeteg kritikát kaptak, de aki kétségbe vonta, hogy van karaktere a csapatomnak, az elvesztette minden tiszteletemet. Mindig jól akarunk játszani, de nem mindig lehet úgy, ahogy ma este."

"Szenzációs este volt a számunkra, valóban ilyenekről álmodunk. Nem volt tökéletes meccs, de szenvedély és küzdőszellem terén nagyon közel állt ahhoz. Az első félidőben nem minden alakult a terv szerint, de hiba volna túlzottan kritikusnak lenni."

A Dortmund a győzelemmel a Real Madrid elé vágott, az Ajax pedig megelőzte a Manchester Cityt annak legyőzésével.

"Minden, amit a csoport sorsolásakor mondtak, nonszensz. Az Ajaxot negyediknek várták, minket harmadiknak. Ez egy szoros csoport az első pillanattól fogva, most is az, és sajnos az is marad a következő három fordulóban is."