Hatodik sebességbe kapcsolt a Volkswagen

gm, ford kicsi címlap
Vágólapra másolva!
Dacára annak, hogy az elmúlt hetekben nem volt túl rózsás a hangulat a tőzsdéken, a Volkswagen elsőbbségi részvénye történelmi csúcs közelében mozog. A társaság a főbb versenytársai közül többet jelentősen felülteljesít. Erősnek tűnik a papír.
Vágólapra másolva!

Határozott teljesítmény

Az elmúlt hetekben néhány tőzsdeindex a többéves csúcsok környékéről fordult le, de a német autógyártók közül a Porsche és a Volkswagen szembe menve az árral inkább az új lokális csúcs felé vette az irányt, utóbbi pedig ezzel történelmi magasságok közelében tanyázik.

A júniusban kezdődött tartósabb emelkedő szakasz óta több mint 30 százalékot hízott a Volkswagen és a Porsche kurzusa is, miközben a versenytársak, mint az BMW vagy a Daimler ettől csak lényegesen kisebb megugrást tudott bemutatni. Utóbbi két gyártó pedig az elmúlt félév során vaskosan alulteljesítette a DAX indexet (szaggatott vonal a grafikonon).

Forrás: [origo]

Csúcs közelében

Történelmi csúcs közelében tartózkodik a Volkswagen autógyártó elsőbbségi részvénye a frankfurti tőzsdén. A papír júliusban vágott bele a határozott emelkedésbe, azóta egy sávban halad az északi irány felé.

Az instrumentum november elejétől némi elgyengülést mutatott be, de az 50 napos mozgóátlag és az emelkedő trendvonal stabilan megtartotta a papírt, ami utána újra hódító útra indult a részvény, ezzel pedig megcélozva a történelmi csúcsot.

Támogatják a részvény kezdeményezését az indikátorok is, mivel az MACD vételi jelzést adott november közepén, miközben az RSI stabilan tartja az emelkedő trendjét.

Volkswagen napi bontású árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]

A törzsrészvény volt már magasabban is

A Volkswagen törzsrészvénye volt már ettől magasabb árfolyamszinten is 2008 őszén, amikor kiderült, hogy a Porsche jelentős részesedéssel rendelkezik a cégben. Azok akik az esésben bíztak és eladták papírjaikat, elkezdték visszavásárolni a részvényeket, emiatt pedig 1000 euró közelébe repült pár nap leforgása alatt a papír. Az utóbbi években viszont az elsőbbségi részvényt követik a technikai elemzők, mivel az a likvidebb. Ez a termék mocorog most történelmi csúcs közelében.


törzsrészvény

Impozáns emelkedés a heti grafikon

A 2009-es mélypont óta stabilan emelkedik a Volkswagen kurzusa, ráadásul ha a 138,2 százalékos Fibonacci szintet is megcélozza, akkor akár még további 30 eurót is szárnyalhat a papír.

Az indikátorok is jól festenek, mivel az RSI és az MACD is megerősíti a Volkswagen terveit. 2012 közepe óta vételi szignált jelez az MACD, míg az RSI emelkedő pályán mozog.

Volkswagen heti bontású árfolyama (Xetra)

Forrás: [origo]