Vágólapra másolva!
Bár eltiltotta a szerb színekben való versenyzéstől Douchev-Janics Natasát a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség, a Bors úgy tudja, a háromszoros olimpiai bajnok nem adja fel, és már idén versenyezne. A lap szerint a névházasság olyan megoldást jelenthetne, amelybe nem tudnának belekötni.

Nem túl etikus dolog elmenni - interjú Kökény Roland olimpiai bajnok kajakozóval

Ez nem egy országok közötti háború - interjú Szilárdi Katalin kajakedzővel

Miután a Magyar Kajak-kenu Szövetség csak 150 ezer euróért (42 millió forint) adta volna ki Douchev-Janics Natasa versenyzési engedélyét a szerbeknek, akik viszont ezt nem fogadták el, a nemzetközi szövetség nem engedélyezte a háromszoros olimpiai bajnok országváltását. Janics így két évet kénytelen kihagyni, vagyis sem 2013-ban, sem 2014-ben nem indulhat szerb színekben.

Korábban a Sportski Zurnal azt írta, a háromszoros olimpiai bajnok elválik férjétől, majd miután a bolgár Andrian Dusev szerb állampolgár lesz, ismét feleségül veszi a sportolót, így elhárul minden akadály a szerb színekben való szereplése elől.

A Bors újabb fejleménnyel állt elő, a lap a magyar szövetség egy neve elhallgatását kérő tisztségviselőjére hivatkozva azt írta, a kajakos valóban elválik Dusevtől, majd névházasságot köt egy szerb férfival. Mindegy, kivel, ugyanis ebbe a megoldásba a nemzetközi szövetség nem köthet bele.

Janics biztos ebben a megoldásban, ezt támasztja alá, hogy jelenleg Portugáliában gőzerővel végzi edzéseit.