Vágólapra másolva!
Angliában lassan tényként kezelik, hogy Rooney ideje lejárt a ManUnitednél. A csatár a ManCitynek sem kell, amely két éve még nagyot harcolt a megszerzéséért.

Több angol lap fordulópontnak értékelte a Manchester Unitednél, hogy Wayne Rooney a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-meccsen nem került a kezdőbe, sőt, csupán csak a 73. percben cserélte be Alex Ferguson. Az újabb hírek szerint a MU kész megválni a csatártól a nyáron, 25 millió font ellenében.

Meg is indultak nyomban a találgatások, melyik klub volna képes ennyit kifizetni, plusz biztosítani Rooney nem csekély fizetését. Az egyik kézenfekvő megoldás a városi rivális City volna, amelynek nincsenek anyagi gondjai, és 2010 októberében már megkörnyékezte a liverpooli születésű focistát.

A Sun című bulvárlap ugyanakkor úgy tudja, az üzletből nem lesz semmi: bár Roberto Mancini edző kedveli Rooney játékát, Txiki Begiristain sportigazgató szerint nem illik a csapat profiljába. Márpedig a döntő szót az utóbbi mondja ki. A ManCity jelenleg két támadó megszerzésén dolgozik, Edinson Cavani érkezhet a Nápolyból, vagy Radamel Falcao az Atlético Madridból.

Rooney útja így talán Párizsba vezethet, ahol David Beckham mellett a második angol lehetne a PSG-ben. A Times úgy tudja, a francia klub 40 millió fontot is megadna Rooneyért.

Ferguson úgy érezte, reagálnia kell a hírekre, a BBC-nek kijelentette: "Rooney jövőre is velünk marad, erre a szavamat adom. Amit a lapok írnak, az szemét. Két újság képviselőit ki is tiltottam a sajtótájékoztatóról, addig nem jöhetnek vissza, amíg elnézést nem kérnek."