Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Ismét a japán tőzsde nagy meneteléséről marad emlékezetes a szerdai kereskedés ázsiában, a Nikkei több mint 1,7 százalékot erősödött, míg a többi ázsiai piac vegyesen teljesített. Közben Amerikában tegnap nem hazudtolta meg önmagát a keddi nap, ismét pluszban zártak az indexek. Legjobban a Dow szerepelt, mely így már 19 egymást követő kedden volt képes erősödésre.
Vágólapra másolva!

Marad a japán monetáris lazítás

Felemás képet mutatott az ázsiai térség a mai napon, míg a japán Nikkei, vagy a dél-koreai KOSPI erősödéssel zárt, addig a Shanghai Composite, vagy az ausztrál index a negatív tartományban zárta a napot.

Forrás: [origo]

Nem jelentett be újabb élénkítő intézkedést a Bank of Japan a mai kamatdöntő ülésen, az előzetes várakozásoknak megfelelően.

Zsinórban tízedik alkalommal volt deficites a japán kereskedelmi mérleg április hónap során, amire 1980 óta nem volt példa. A Dow Jones Newswires által megkérdezett elemzők 666 milliárd jenes hiánnyal számoltak az előző havi 518 milliárd jen után, de a tényleges adat közel 880 milliárd jen lett.

Kisebb gyengülésen ment keresztül a japán jen a dollárral szemben, a 102,3-as szint közeléből 102,6-ig is eljutottak a jegyzések. A gyengülő jen vélhetően összefüggésben van a 1,5 felett emelkedő Nikkei index jó teljesítményével.

A USDJPY árfolyama

Forrás: [origo]

4 milliárd ausztrál dollár értékben adott el kötvényeket Ausztrália, melyek 2025-ben járnak le. A kötvényeket 3,47 százalékos hozam mellett vitték el. A kibocsátás rekordnak számít.

Kedden megállíthatatlan a Dow Jones

Ha kedd, akkor emelkedés az amerikai piacokon, a Dow Jones már 19 egymást követő kedden erősödésre volt képes, de az S&P 500 is jó teljesítményt nyújt ezen a napon. Tegnap 0,1-0,3 százalékos pluszok születtek.

Forrás: [origo]

Vegyesen teljesítettek tegnap az S&P 500 szektorai, legjobban az egészségügyi cégek szerepeltek, melyek árfolyama átlagosan 1 százalékot erősödött. Gyengén muzsikáltak viszont a távközlési cégek, az árfolyam náluk átlagosan 0,8 százalékot veszített értékéből.

Forrás: [origo]

Fontos piacmozgató hatás lehet, hogy ma teszi közzé a Fed az előző kétnapos kamatdöntő ülés jegyzőkönyvét, ráadásul a Fed elnöke, Ben Bernanke ma meghallgatáson is részt vesz a szenátus előtt, ahol a gazdasági kilátásokról beszél majd. A kötvényvásárlások csökkentésére történő utalásra fognak figyelni leginkább a piaci szereplők.

Bemutatta tegnap a Microsoft az új Xbox készüléket, mely Skype-ot is tartalmaz, lehet majd rajta NFL meccseket nézni, továbbá az Electronic Arts-szal pedig egy stratégiai megállapodást is kötött a redmondi cég. A korábbi, Xbox 360-as játékok viszont nem lesznek kompatibilisek az új készülékkel. Karácsonykor kerülhet a boltokba a konzol. A részvény 0,6 százalékos mínuszban zárt tegnap.

A JP Morgan részvényesei elutasították az elnök-vezérigazgatói pozíció szétválasztását, így James Dimon töltheti be továbbra is mindkét pozíciót. A részvény végül 1,4 százalékos pluszban tudott zárni, de járt ettől magasabban is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről