Vágólapra másolva!
Az olasz válogatott szerdán kétgólos hátrányról fordítva 4-3-ra legyőzte Japánt a labdarúgó Konföderációs Kupán, sikerével pedig elődöntőbe jutott, és vele együtt a házigazda Brazília csapata is.

A Recifében rendezett találkozót meglepetésre a japánok kezdték agilisabban, az olaszok sokáig a félpályát is alig lépték át, az ázsiai csapat pedig ennek megfelelően - ha vitatható büntetővel is, de - megérdemelten jutott előnyhöz. A tavaly Eb-ezüstérmes Squadra Azzurrát a rivális gólja sem rázta fel, a védelem sokadik hibáját pedig Kagava használta ki.

Cesare Prandelli együttese teljesen váratlanul szépített egy szögletet követően De Rossi révén, ettől kezdve már jobban játszott, mint ellenfele, s bár a szünet előtt a kapufa még megmentette a japánokat, a folytatásban hamar fordított Olaszország egy-egy öngóllal és értékesített 11-essel. Ezt követően az olaszok átengedték a kezdeményezést, a japánok pedig ezt kihasználva egyenlítettek, sőt, a vezetést is megszerezhették volna, ugyanis a hajrában egy támadáson belül kétszer is a kapufát találták el. Aztán egy kósza olasz ellentámadás végén Giovinco döntötte el a három pont és a továbbjutó helyek sorsát, mivel a ráadásban ugyan mindent megtettek a japánok, de csak kapufáig és lesgólig jutottak.


Az olasz siker azt jelentette, hogy az A csoportban eldőltek a lényegi kérdések, ugyanis a két forduló után százszázalékos olaszok és brazilok már a négy közé jutottak.

A csoport, 2. forduló:
Olaszország - Japán 4-3 (1-2)
gól: De Rossi (41.), Ucsida (50., öngól), Balotelli (52., 11-esből), Giovinco (86.), illetve Honda (21., 11-esből), Kagava (33.), Okazaki (69.)

Brazília - Mexikó 2-0 (1-0) - részletek, videó
gól: Neymar (9.), Jo (93.)

A csoport állása:
1. (és továbbjutott) Brazília 6 pont (5-0)
2. (és továbbjutott) Olaszország 6 (6-4)
3. Mexikó 0 (1-4)
4. Japán 0 (3-7)