Vágólapra másolva!
Biczó Bence tavaly Debrecenbe szerződött, Jakabos Zsuzsanna pedig várhatóan Győrben folytatja pályafutását, így Pécs egy év alatt két klasszis úszót is elveszít.

A Bama.hu információja szerint újabb olimpikont veszít el Pécs városa, Jakabos Zsuzsanna, a helyi ANK Úszóklub versenyzője ugyanis Győrbe szerződhet.

A portál úgy tudja, miután az ország úszósportját ezentúl régiós rendszerben fejlesztik, a nyugat-dunántúli területért az ANK Úszóklub eddigi trénere, Petrov Iván felel majd.

Ezt a fiatal szakember is megerősítette, de kitért arra is, hogy mi lesz tanítványa sorsa: "A diplomatikus válaszom egy mondat: a jövőben is együtt fogunk dolgozni" - árulta el.

Jakabos Zsuzsanna Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

A tavalyi olimpia után Biczó Bence jelentette be, hogy Debrecenben folytatja pályafutását. Akkor azt mondta, ez az ésszerű döntés. "Aki benne van kicsit a pécsi sportéletben, annak ez nem jelenthetett akkora meglepetést. Debrecenben jobbak a lehetőségek ahhoz, hogy felkészülhessek egy-egy világversenyre. Ott nemrég rendeztek Európa-bajnokságot, Pécsett pedig nem" - nyilatkozta az ifjúsági olimpiai bajnok, Universiade-győztes, Eb-második pillangóúszó.