Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Négy zenész halt meg egy New York-i lövöldözésben

Vágólapra másolva!
Az első hírekkel ellentétben nem a Yellow Dogs tagja volt a brooklyni lövöldöző, aki három iráni származású zenésszel végzett, mielőtt magát is megölte volna.
Vágólapra másolva!

Négy iráni zenész vesztette életét New Yorkban egy hétfő hajnali lövöldözésben. Az első hírek szerint az elkövető a Yellow Dogs nevű zenekar egy korábbi tagja, akit azért tettek ki a zenekarból, mert engedély nélkül eladta a zenekar felszerelését.

Később azonban kiderült, hogy az elkövető nem a Yellow Dogs egy korábbi tagja, hanem egy másik iráni zenekaré, viszont korábban jóban volt az elhunytakkal, akik közül ketten, Sourosh Farazmand és Arash Farazmanda a Yellow Dogs tagjai voltak. A harmadik áldozat is iráni, és zenész, de ő sem a Yellow Dogsban játszott. Állítólag anyagi vita állt a háttérben.

A Yellow Dogs Teheránban alakult, viszonylagos ismertségük az után következett, hogy 2009-ben forgattak róluk egy dokumentumfilmet No One Knows About Persian Cats címmel. Egy évvel később érkeztek az Egyesült Államokba, ahol menekültstátust kaptak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről