Miskolc segített a PannErgynek

Vágólapra másolva!
Nagyot javult a PannErgy árbevétele és EBITDA-ja a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor a pénzügyi eredmények negatívan befolyásolták a számokat, ezért a cég nettó veszteséget ért el a szeptember végén záródó negyedévben.
Vágólapra másolva!

A harmadik negyedév volt az első, amikor már a miskolci projekt folyamatosan biztosított hőbetáplálást. Mivel fűtési szezonon kívüli időszakról beszélünk ezért, még csak visszafogottabb mennyiséget szolgáltatott a projekt.

Ennek megfelelően jelentősen növekedett az árbevétel a harmadik negyedévben, valamint az EBITDA is sokkal jobban alakult.

Forrás: PannErgy, Investor.hu

A nettó eredmény viszont negatív lett a pénzügyi eredmények miatt. A társaság szerint ezt a forint euróval szembeni gyengülése, a kamatkülönbözet alakulása, valamint a Synergon értékesítési ügylet pénzügyi zárása okozta.

Az első kilenc hónap árbevétele 6 százalékkal növekedett, míg az EBITDA mínusz 134 millió forintról mínusz 67 millióra javult. A nettó eredmény azonbna jóval rosszabb lett (-587 millió forint) mint a 2012 első háromnegyedévében.

A győri projektről annyit közölt a cég, hogy benyújtották a szükséges engedélykérelmeket. A cég megismételte, hogy ezek alapján 22 MW kapacitást és 340-400 ezer GJ hőleadást várnak (kb. a miskolci projekt fele).

A hétfő reggeli órákban a részvényekben még nem volt kötés.