Vágólapra másolva!
Nyár óta hatalmas ralit mutattak be a meghatározó nyugat-európai telekomcégek. Az utóbbi hetek ugyan korrekcióval teltek, de sok esetben a támaszokról indulhat az újabb rali. 
Vágólapra másolva!

Orange (Korábban France Telecom): A trendvonalról pattanhat

Nyár elején még 7 euró körül mozgott az Orange árfolyama, de a részvény sikeresen tudott a 10 eurós szint fölé ralizni október második felére. Azóta lecsorgást mutat a papír, sőt még az 50 napos mozgóátlag alá is beesett, de a Fibonacci-szintek jól tartják a részvényt.

Ha sikerül kilőnie a papírnak, akkor az 50 napos mozgóátlag, valamint a 76,4 százalékos Fibonacci áttörése után ismét a 10,6 eurós őszi csúcs kerülhet célkeresztbe. Hosszabb távon pedig a 138,2 százalékos Fibonaccit is elérheti a részvény 12 eurónál.

Addig lehet bízni az emelkedésben, amíg az emelkedő trendvonal le nem törik, vagy a 61,8 százalékos Fibonacci alá be nem néz a papír.

Az MACD közelgő vételi jelzése lökést adhat a részvénynek.

Telefónica napi grafikon (Madrid) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Deutsche Telekom: Gyönyörűen megtartotta az 50 napos

Az Orange részvényéhez hasonló ralit mutatott be az elmúlt hónapokban a Deutsche Telekom. A papír 12 euróig jutott el a nyári 8 eurós szintek környékéről.

A korrekció jeleit itt is fel lehet fedezni a grafikonon, de annyiban jobb a helyzet, mint az Orange esetében, hogy a részvény az 50 napos mozgóátlag alá nem esett be.

Optimistábbak a 12 eurós szint áttörése után lehetünk, de ha ez megvan, akkor 13 euró is elérhető lehet a részvény számára.

Az MACD indikátor vételi jelzése és az RSI 50 fölötti értéke jó jelnek számít.

Deutsche Telekom napi grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Telefónica SA: A többiekkel mozog együtt

A két előbbi céghez hasonlóan a spanyol Telefónicának is jól telt az elmúlt pár hónapja, a részvény ugyanis 9,7 euró körüli szintről 13 euró fölé tudott eljutni.

A visszaesés után némileg benézett az 50 napos mozgóátlag alá a papír, de ez még nem jelent nagy problémát, főleg akkor, ha rövidesen ismét fölé tud kerülni. Ezzel a mozdulattal egyébként a 76,4 százalékos Fibonaccin is átlendülne a papír.

Ha az előbbi akadályt leküzdi, akkor a 13,1 eurós korábbi csúcs lehet a részvény célja, jad pedig a 14 euró körüli 123,6 százalékos Fibonacci.

Telefónica napi grafikon (Madrid) Forrás: Bloomberg, Investor.hu