200 négyzetméteres EU zászlót lógattak ki a Parlamentből

Ep választások, együtt, parlament
Vágólapra másolva!
Ezzel zárta EP-kampányát az Együtt-PM.
Vágólapra másolva!

Kora délután egy 200 négyzetméteres EU-s zászlót lógattak ki a Parlamentből az Együtt-PM politikusai és aktivistái. Az akciót azzal indokolták a Facebook-oldalukon, hogy Kövér László "nem volt hajlandó egy normál méretű európai lobogó kihelyezésére".

Forrás: Együtt

Bajnai Gordon erről azt mondta, míg a Jobbik elégeti, vagy kidobja a parlamentből az EU zászlóját, a Fidesz házvezetése pedig eltávolítja azt az ülésteremből, addig ők büszkén kitűzik az európai lobogót. "Azt jelezzük ezzel, hogy európaiak és magyarok vagyunk és ezt a kettőt nem engedjük szembeállítani egymással" - fogalmazott.

Bajnai Gordon az Együtt-PM pártszövetség EP-kampányzáróján arról beszélt, hogy a vasárnapi választás tétje, hogy az Európai Parlamentbe kerülő képviselők tudják-e képviselni a magyar érdekeket Brüsszelben, akár a magyar kománnyal szemben is. Szerinte ha olyan politikusok kerültek volna legutóbb az EP-be, mint az Együtt-PM-esek, akkor hatékonyabban fel lehetett volna lépni "magánnyugdíj-pénztári megtakarítások elvétele, a nemzeti bank elleni támadások vagy a média kontrollálása" ellen.