Megpattanhatnak a német bankok

Vágólapra másolva!
A Deutsche Bank és a Commerzbank papírja sem volt túl erős az elmúlt hetekben. A részvények fontos támaszokra estek vissza, így rövid távon könnyen jöhet felpattanás a papírokban ráadásul a stop-loss szinteket is közel lehet húzni a beszállókhoz.
Vágólapra másolva!

Deutsche Bank: 30 euróról fordulhat
(Xetra)

Év elején még 40 euró közelében is forgott a Deutsche Bank papírja, a részvény viszont főként a tervezett tőkeemelési tervek miatt 30 euróig esett vissza. Úgy fest, egyelőre ez a szint kitart, ahogyan egy évvel korábban is kitartott.

Az indikátorok nem festenek jól grafikonon a heti grafikonon, az MACD eladást jelez, az RSI pedig csökkenő trendben halad, ráadásul túladott állapotban sincs még az RSI.

Deutsche Bank heti grafikon (Xetra, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu

A Deutsche Bank napi grafikonján is markánsan kirajzolódik a csökkenő trend, az árfolyam 30 eurós szint körül mozog, ahonnan akár egy felpattanást is bemutathat a részvény. Ha ez összejön, akkor a csökkenő trendvonalat, majd 31,57 eurónál az 50 napos mozgóátlagot is le kellene küzdenie a papírnak. Az ideális korrekció 33,4 euróig, a 38,2 százalékos Fibonacci szintig is eltarthat.

Amennyiben az árfolyam beesik a korábbi mélypont alá, tehát 29,38 euró alá esik a részvény, akkor ott már el lehet gondolkozni a stop-loss megbízások aktiválásán. Ugyanis – összevetve a heti grafikonnal – 24 euró körüli szintig megnyílhat a részvény előtt a tér.

Deutsche Bank napi grafikon (Xetra, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu

Commerzbank: A 200 naposról pattan
(Xetra)

A 200 napos mozgóátlagig esett vissza az elmúlt hetekben a Commerzbank papírja, amely április első felében még 14 euró körül mozgott. A 38,2 százalékos Fibonacci is segítette 11,18 euró körül az esés megállását a mozgóátlaggal kiegészülve.

Ha fel tud pattanni a részvény, akkor 12,68 euróig, az 50 napos mozgóátlagig szökkenhet a részvény, de 12 eurónál még egy ellenálláson át kell a papírnak lendülnie.

Az MACD vételi jelzése pozitívum, ahogyan az is, hogy az RSI kilépett a túladott zónából.

Commerzbank napi grafikon (Xetra, euró) Forrás: Amibroker, Investor.hu