Vágólapra másolva!
Nem teljesítenek ma jól a magyar részvények, valamennyi nagyobb papír árfolyama mínuszban áll, de az eladók a CIG Pannóniát sem kerülik.
Vágólapra másolva!
  • Olyan drámai mínuszok ugyanakkor nincsenek ma, még a legrosszabbul teljesítő blue-chip, a Richter is csak 0,3 százalékos mínuszban áll, ráadásul a BÉT forgalma is csak alig 1 milliárd forintos.
  • A CIG Pannónia viszont ma is relatíve nagy forgalom mellett esik, 2,1 százalékos mínuszban az árfolyam, és már 232 forintig került vissza. Az árfolyam még hétfőn ugrott meg, ám a 247 forintos záróára óta már közel 6 százalékot veszített értékéből.
  • Nem sikerült túl fényesre a mai kötvényaukció sem, ráadásul forint is gyengült valamelyest az euróval szemben, 307,2 közeléből 307,8-ig ugrottak meg a jegyzések, sőt, egy időre 308 felett is járt. Ebben annak is szerepe lehet, hogy az OTP elemzője 315-ös euróárfolyamot vár, miután a Fed lezárja az eszközvásárlási programot.
  • Európában közben remek a hangulat a tőzsdéken, még a leggyengébb angol FTSE100 is képes halvány pluszokra, miközben a spanyol és olasz tőzsdék 1,5 százalék körüli pluszokat mutatnak. Ebben főleg a kedvező makroadatoknak lehet szerepe, a jó hangulat pedig segítheti az amerikai piacokat is majd délután.
  • A határidős indexek 0,1-0,2 százalékos pluszokat vetítenek előre, ám érkeznek még makroadatok az USA-ból is, melyeket érdemes lehet figyelni.