Vágólapra másolva!

Nemesapátit elverték Amerikában

Pár hónapja talán csak a legoptimistább honi szurkolók és a beavatottak gondolták, hogy belátható időn belül ismét magyar öklözőnek szoríthatunk egy amerikai gálán, azonban helyi idő szerint pénteken este Fallonban, az ESPN sportcsatorna kamerái előtt szorítóba léphetett a makulátlan mérleggel érkező, nagyközépsúlyú WBC Silver Youth bajnok Nemesapáti Norbert.

A mindössze 18 éves reménységgel korábban a DiBella Entertainment-Jean Pascal Promotions kötött hároméves szerződést, és ugyan az amerikai debütálásra első opcióként kiszemelt Lennox Allen végül sérülés miatt visszalépett, Jason Escalera személyében kipróbált bokszoló várt Feja Tibor edző/menedzser védencére.

A nyolc menetre kiírt összecsapás a várakozásoknak megfelelően taktikázás nélküli, nyíltsisakos verekedéssel indult, és a remekül "rajtoló" Nemesapáti már az első fél perc végén megfogta Escalérát (pár pillanatig jó esély volt rá, hogy gyors magyar győzelemmel zárul a mérkőzés), aki kénytelen volt hátramenetbe kapcsolni, és csak az etap végén tudott visszazárkózni, főként testre irányuló, időnként lejjebb is csúszó akciókkal.

A második felvonásban sajnos fordult a kocka, és Escalera nem csak átvette az irányítást veszélyes horgokkal, de úgy tűnt, a szellősen védekező, sok tiszta ütés "beszedő" Nemesapáti csak az ütésállóságának köszönhette, hogy nem ment le egy-egy kemény találatot követően.

A harmadik etapban a fonalat elkapó Escalera tovább gyalogolt előre, és Nemesapáti a felvonás vége előtt fél perccel - ökölvívó karrierje során először - padlóra is került egy fejre indított akciót követően, Vic Drakulich vezetőbíró pedig rászámolt a magyar bunyósra.

A negyedik és hetedik menet közötti időszakban ugyan lassult a találkozó tempója, de ezzel együtt továbbra is a magabiztos, fizikailag erősebb Escalera volt a kezdeményező, míg Nemesapáti erejéből sajnos csak szórványos válaszokra futotta.

A záró, nyolcadik menetben a nagy szívvel küzdő Nemesapáti mindent erejét összeszedve támadásba lendült, és ugyan a felvonást talán elvitte Norbi, a le-, vagy kiütés nem sikerült, így a pontozók kezébe került a döntés, akik egyhangúan, 78:73, 78:72, 79:72 arányban Escalerát látták jobbnak. Nemesapáti új rekordja: 14 győzelem (ebből 13 KO/TKO), 1 vereség, 0 döntetlen.

Profiboksz.hu