A kormány már tudja, hogy csökkennek a törlesztők 25%-kal

Budapest, 2014. augusztus 15.
A devizahiteles pereknek a Fővárosi Törvényszék
Budapest, 2014. augusztus 15. A devizahiteles pereknek a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához öt bank által megküldött keresetlevelek mellékleteit érkeztetik beérkezésük napján, 2014. augusztus 15-én a bíróság II. kerület Varsányi Irén utcai épületében. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A törvényjavaslat részleteiről csak a tapolcai frakcióülését követően adnak tájékoztatást.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdai ülésén elfogadta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot. Mivel a javaslat elfogadásához az Országgyűlés támogatására is szükség lesz, a kabinet azonnali egyeztetéseket kezd a kormánypárti frakciókkal. A törvényjavaslat részleteiről a Fidesz-KDNP ma kezdődő tapolcai frakcióülését követően adunak tájékoztatást, de még ezen a héten - adta hírül a Kormányszóvivői Iroda.

A törvény meghatározza majd az elszámolás elveit és azt, hogy a családok milyen formában kapják vissza a tisztességtelenül elvett összegeket. Az átlagos törlesztőrészletek akár 25%-kal is csökkenhetnek.

Bár a közlemény ezt nem tartalmazza, de a törvényjavaslatban valószínűleg még nem esik szó a forintosításról, csak az árfolyamrés és a jogtalan kamatemelések elszámolásáról.

Ha kíváncsi, hogy állnak a devizahitelese perek, akkor kattintson ide!