Vágólapra másolva!
Zárásra felhúzták a BUX indexet, pedig nap közben végig stabilan a negatív tartományban időzött. Az OTP-t zárásra nullába rántották, míg a Mol ereje végig kitartott.
Vágólapra másolva!
  • A Mol megtartotta zárásra is napközben összegyűjtött előnyét, és végül 1,4 százalékot erősödve 12 415 forinton zárt. Ebben szerepe lehet, hogy a Goldman Sachs elemzője a optimistább lett a részvényre, és vételi ajánlást fűzött hozzá. Mellette még a Magyar Telekom végzett a pozitív tartományban, 0,3 százalékkal került feljebb (374 forint).
  • A Richter részvényárfolyama viszont 1,8 százalékkal esett (4120 forint), amiben szerepet játszhatott, hogy a Goldman Sachs csökkentett célárán.
  • Az OTP-t zárásra nullába húzták föl a nap közbeni mínuszokból, vagyis pénteki záróárán fejezte be a napot (4380 forint).
  • A forint fokozatosan erősödést mutatott ma az euróval szemben. Késő délután 314,2 környékén jár az EURHUF árfolyam, míg a dollárral szemben 242,7, a svájci frankkal szemben pedig 259,5 környékén mozog.
  • Részben a reggeli, vártnál rosszabb kínai statisztikák, valamint a csütörtökön esedékes skót népszavazás miatti nyugtalanság következtében kisebb mínuszok láthatóak az európai tőzsdéken. A főbb részvényindexek legtöbbje 0,1-1 százalékos mínuszban mozog, a német DAX viszont 0,1 százalékos emelkedésre képes.
  • Az amerikai piacokon a Dow Jones minimális pluszt mutat, míg az S&P500 0,1, a Nasdaq pedig 1 százalékkal halad lejjebb. A technológiai papírokat nem nagyon szeretik, a Facebook 2,8, a Twitter 3,2 százalékkal esik, de az eBay is 2,5 százalékos mínuszban van. A Nasdaqon forgó SolarCity 6 százalékkal, míg a Tesla 7,6 százalékkal zuhan.