Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Imádja a lasagnét? Íme egy alapvetés!

Lázár Chef: Mennyei sütőtökös lasagne
Vágólapra másolva!
Az epicurious angol nyelvű gasztronómiai magazin szerzői a tökéletes lasagne nyomába eredtek, és feltaláltak egy Nyilvánvaló Kapitányt is, amelyet Olaszországban mindenki ismer és gyakorol, de az elszármazott lasagne-tésztalapok már nem követnek. Egy Nyilvánvaló Kapitány Trükk, amelyet talán nem ismer mindenki. 
Vágólapra másolva!
Sütőtökös lasagne Forrás: Lázár Chef

A tuti a friss tészta

A legszerencsésebb esetben a lasagne frissen gyúrt tíztojásos tésztából készül. Aki nagyon szereti magát és még spórolna is, készítse el maga, nem akkora ördöngősség. A leírást itt találja, az egyetlen különbség, hogy ne metélja fel csíkokra, hanem vágja tenyérnyi kockákra.

Bolognai lasagne Forrás: Táfelspicc

A közepes megoldás a száraz, de nem előfőzött lap

A száraz lapokat sokan biztonsági okokból előfőzik, akkor is ha nem kellene, meg akkor is, ha rá van írva. Ezzel az a probléma, amit az epicurious szerzője is említ, hogy a végtermékbe teljesen fölöslegesen, bármiféle hozzáadott érték nélkül kerül víz.

Karfiolos lasagne Forrás:Táfelspicc

A tészta vizet szív fel ahelyett, hogy a rétegek köré kerülő ízletes szószban ázna, amitől nem lesz finomabb, sőt.

Ráadásul így a tészta biztosan nem fog rommá ázni.

Lasagne recepteket és további trükköket itt talál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről