Füstölt a világ legmagasabb épülete?

Ködjelenség a Burdzs Kalifánál
Füstnek látszik, pedig köd
Vágólapra másolva!
Csak egy ártalmatlan ködjelenség volt, de többen pánikba estek Dubajban.
Vágólapra másolva!

Több száz fotó árasztotta el a közösségi oldalakat vasárnap éjjel, amelyeken az látszott, hogy a világ legmagasabb épületből füst szivárog. A pánikot fokozta, hogy többen láttak mentőautókat és tűzoltókat érkezni a dubaji Burdzs Kalifa épületéhez.

A rémhíreket hamar megcáfolták. A dubaji rendőrség egy órán belül közölte, hogy nincs tűz a 828 méter magas toronyban, csak ködről van szó. Az épület a saját Twitter-oldalára feltett képpel is cáfolta a tüzet.

Füstnek látszik, pedig köd Forrás: Twitter/BurjKhalifa

A polgári védelem egyik alkalmazottja azzal magyarázta a jelenséget, hogy amikor a külső páratartalom hőmérséklete elér egy bizonyos szintet a belső hőmérséklethez képest, akkor köd képződik az adott helyen. A jelenség általában az évnek ebben a szakában szokott előfordulni.

Nem ez volt az első alkalom, hogy tévesen tüzet feltételeztek a Burdzs Kalifában. 2012-ben szintén a Twitteren terjedt el, hogy füst száll a toronyból. Akkor a rendőrség cáfolata után is tovább terjedt a rémhír – írja a Telegraph.

Ha szeretne Dubajban virtuális sétát tenni a nevezetességek között - beleértve a Burdzs Kalifát is - ezen az oldalon megteheti.

Dubajról legutóbb itt írtunk beszámolót.