Csúnyán elbánhatnak Ibrával

529415111 Dutch referee Bjorn Kuipers shows the red card for Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic after a clash with Chelsea's Brazilian midfielder Oscar during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Ch
Dutch referee Bjorn Kuipers shows the red card for Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic after a clash with Chelsea's Brazilian midfielder Oscar during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Chelsea and Paris Saint-Germain at Stamford Bridge in London on March 11, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Nem vonja vissza Zlatan Ibrahimovic piros lapját az UEFA - közölte a szervezet. A Paris Saint-Germain csatárát a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn jogtalanul állították ki.

Ibrahimovic a 32. percben ütközött Oscarral, a svéd-bonyák visszahúzta a lábát, a brazil viszont alaposan rájátszott az esetre, míg a Chelsea játékosai egy emberként reklamáltak, Diego Costa például ötven métert sprintelt a nagyobb nyomaték kedvéért.

Mindez nem hatotta meg az UEFA-t, amely nem vonja vissza a piros lapot, mondván, nincs ilyen jogköre. Ibrahimovic ezért legalább egy meccset - a negyeddöntő odavágóját - kihagy, az ugyanis UEFA mérlegeli, hogy egy vagy több meccsre szóljon az eltiltás.

A hosszabb szankció rendkívül unfair volna a történtek ismeretében, mégsem lehetetlen, mivel Ibrahimovic visszaeső: ez már a negyedik kiállítása volt a BL-ben, amivel beérte az örökranglistát vezető Edgar Davidsot.

Björn Kuipers megvillantja a pirosat Forrás: AFP/Glyn Kirk

A PSG végül az emberhátrány ellenére kiharcolt egy 2-2-es döntetlent, így 3-3-al, több idegenben lőtt góllal továbbjutott.