Ilyen csellistákat még nem látott

2 cellos címlapi
Vágólapra másolva!
Újra Magyarországon koncertezik a Luka Sulic és Stjepan Hauser alkotta horvát csellista duó, a 2Cellos.
Vágólapra másolva!

A klasszikus zenétől a film- és popzenén át számos zenei irányzatot képviselő formáció világkörüli turnéjának keretében ad koncertet Magyarországon október 10-én az Arénában.

Luka Sulic és Stjepan Hauser alkotta csellista duó, a 2 Cellos Forrás: 2 cellos

A két fiatal csellóművész 2011-ben vált ismertté Michael Jackson Smooth Criminal című dalának feldolgozásával, amely a Billboard Hot 100 Digital Songs lista 10. helyén nyitott. A 2Cellos Amerikától Japánon át Európáig számos teltházas saját turnét tudhat már maga mögött, valamint több tévéműsorban is szerepelt. Emellett olyan kiemelkedő eseményeken és helyszíneken léptek fel, mint a Madison Square Garden, II. Erzsébet koronázásának gyémántévfordulója vagy az Emmy-díjátadó Los Angelesben.

Sulic a neves londoni Royal Academy of Music, Hauser pedig a manchesteri Royal Northern College of Music zeneakadémián végzett. Sulic számos nemzetközi versenyen ért el helyezést, többek között Varsóban a VII. Lutoslawski Nemzetközi Csellóverseny első helyét és különdíját, a European Broadcasting Union "Új tehetség" versenyének első helyét 2006-ban és a Royal Academy of Music támogatói díját a Wigmore Hallban 2011-ben.

Hauser olyan muzsikusokkal lépett fel, mint Msztyiszlav Rosztropovics, Bernard Greenhouse, Menahem Pressler és Ivry Gitlis. Országos és nemzetközi zenei versenyeken 21 első helyezést ért el, kétszer játszott Charles hercegnek a Buckingham és a St. James Palotában.

A 2Cellos második, In2ition című albuma 2013 januárjában jelent meg, a lemezen vendégként szerepel többek között Elton John, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera, és Zucchero is. A legújabb, Celloverse című lemezük ez év elején látott napvilágot, amelyen többek között feldolgozták Sting, Avicii, Michael Jackson, a Mumford & Sons, a Muse, a Radiohead, az AC/DC és Paul McCartney and Wings egy-egy slágerét is.