Feltették Pokorninak a százmilliós kérdést

Pokorni Zoltán (Fidesz KDNP Hegyvidék polgármester) tart sajtótájékoztatót a MOM Kulturális köpontban 2015 január 13-án Pokorni Zoltán (Fidesz KDNP Hegyvidék polgármester) tart sajtótájékoztatót a MOM Kulturális köpontban 2015 január 13-án
Pokorni Zoltán (Fidesz KDNP Hegyvidék polgármester) tart sajtótájékoztatót a MOM Kulturális köpontban 2015 január 13-án
Vágólapra másolva!
Magyarázatot vár a XII. kerületi önkormányzatot vezető fideszes Pokorni Zoltántól a Demokratikus Koalíció arra, hogy mi szükség volt Gál András Levente volt államtitkár ügyvédi irodáját 9 év alatt mintegy 100 millió forint összértékben jogi feladatokkal megbízni.
Vágólapra másolva!

Az Origo cikke alapján a Demokratikus Koalíció (DK) a fideszes vezetésű XII. kerület és az Orbán-kormány volt államtitkárának, Gál András Leventének az ügyvédi irodája közötti szerződésre vár magyarázatot Pokorni Zoltán polgármestertől.

Százmillió kilenc év alatt

A Pokorni Zoltán vezette XII. kerületi önkormányzat az elmúlt 9 évben csaknem 100 millió forintot fizetett a polgármester volt államtitkárának tulajdonában álló ügyvédi irodának - állapította meg az Origo cikke alapján a DK. Az ellenzéki párt szerint

Pokorni Zoltánnak számot kell adnia arról: miért volt szükség a volt beosztottjával kötött, eddig mintegy százmilliós szerződésre.

Gál András Levente volt államtitkár irodája régi partnere az önkormányzatnak Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Mint arról az Origo beszámolt, az elmúlt kilenc évben csaknem százmillió forintot fizetett a Gál és Társai Ügyvédi Irodának az irodavezető Gál András Levente egykori mentora, Pokorni Zoltán által vezetett XII. kerületi önkormányzat. A volt államtitkár

korábban adóoptimalizáló cégek kézbesítési megbízottja volt, illetve egy olyan cégben is szerepet vállalt, ahol később Hagyó Miklós is felbukkant.

A DK válaszokat akar

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK XII. kerületi önkormányzati képviselője ezért interpellációt nyújtott be Pokorni Zoltánnak, amely a külsős céggel kötött szerződés szükségességéről, annak részleteiről, illetve arról érdeklődik, hogy pontosan mit is kapott a kerület a kifizetett százmillió forintért.

A fideszes polgármesternek sok kérdésre kell válaszolnia Fotó: Szabó Gábor - Origo

A DK arra vár választ, hogy a polgármester nem érzi-e aggályosnak az első Orbán-kormányban saját, majd a másodikban Navracsics Tibor nagy hatalmú államtitkárának juttatott százmillió forint közpénz tényét, esetleg tervezi-e felbontani az egyébként pályáztatás és verseny nélkül odaítélt, drága megbízást?