Obamát bírálták, felfüggesztették őket

"American Sniper" New York Premiere - Inside Arrivals GettyImageRank3 VERTICAL USA New York City Movie Film Premiere Premiere ARRIVAL Film Industry Red Carpet Event Arts Culture and Entertainment Stacey Dash Frederick P. Rose Hall Jazz at Lincoln Center A
NEW YORK, NY - DECEMBER 15: Stacey Dash arrives at the "American Sniper" New York Premiere at Frederick P. Rose Hall, Jazz at Lincoln Center on December 15, 2014 in New York City. Theo Wargo/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Két hétre felfüggesztették a Fox News két munkatársát, miután élő adásban elmondták a véleményüket Barack Obamáról, nem épp a megfelelő stílusban.
Vágólapra másolva!

A Spinédzserek egykori sztárja, az időközben a Fox Newshoz szerződött Stacey Dash a csatorna másik munkatársával, Ralph Petersszel együtt két hét felfüggesztést kapott, miután az amerikai elnököt bírálta, főnökei szerint minősíthetetlen stílusban.

Stacey Dash az Amerikai mesterlövész premierjén Forrás: AFP/2014 Getty Images/Theo Wargo

Dash azt mondta, Obama beszédét hallgatva úgy érezte, az elnök "le se szarja", ami San Bernandinóban történt, de egyből ki is javította magát: "Elnézést, kevéssé törődik vele" – helyesbített, de ezzel sem kerülte el a felfüggesztést.

A katonai elemzőként megjelent Peters eközben egy másik műsorban "gyáva punci"-nak nevezte az amerikai elnököt, amiért csak beszél a terrorizmus elleni harcról, de nem tesz semmit:

A Fox szerint ezek a kijelentések "teljességgel helytelenek és elfogadhatatlanok" a csatorna adásaiban, a munkatársaknak vigyázniuk kell arra, hogy miként használják a nyelvet.