Vágólapra másolva!
Évekig a klasszikus makarenkói elvek szerint nevelte tanítványait, olykor még mérkőzés közben is megrángatta egy-két játékosát és artikulálatlanul üvöltözött Jevgenyij Trefilov, az orosz női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A 60 éves szakember a mostani világbajnokságra teljesen megváltozott.

Évekig senki sem irigyelte Jevgenyij Trefilov tanítványait, a heves gesztikulálásáról, játékosaival való üvöltözésről elhíresült kézilabdaedző sikerességét senki sem vitatta el (2001 és 2009 között négy világbajnoki címre vezette az orosz együttest), de borzalmas stílusát többnyire elviselhetetlennek tartották. Legalábbis a kézilabdapályán és az edzéseken.

Trefilov azonban megváltozott, a 60 éves szakember három éve infarktuson esett át, és úgy tűnik, egy lassú metamorfózis után teljesen lehiggadt.

Ilyen volt Trefilov fénykorában...

A jelenleg is zajló dániai világbajnokság csoportköre után az orosz válogatott az egyetlen százszázalékos, a korábbi győri átlövő, Anna Szeny szerint pedig Trefilovot szinte kenyérre lehet kenni.

"Trefilov már nem olyan őrült, mint korábban, nagyon sokat segíti nekünk, hogy egyre jobbak legyünk. Megpróbáljuk megnyerni a világbajnokságot" - nyilatkozta.

... és ilyen nyugodt a mostani vébén

Az utolsó csoportmérkőzés után aztán a kapitány olyan röhögőgörcsöt kapott, hogy a sajtótájékoztató kis híján botrányba fulladt.

A Ziare.com beszámolója szerint a románok legyőzését követően Darja Dmitrijevával érkezett a sajtótájékoztatóra, ahol a szakember oroszul közölte, majd játékosa segít a fordításban. A meglepetés ekkor következett, Dmitrijeva ugyanis közölte, ő nem tud angolul.

Trefilov nem hiszi el, hogy játékosa sem tud angolul Forrás: Dolce-sport.ro

"Ha-ha-ha! Hihetetlen! Nem tud segíteni!" - tört ki Trefilovból a nevetés az újságírók legnagyobb meglepetésére.

Oroszország hétfőn a Koreai Köztársaság ellen lép pályára a világbajnokság nyolcaddöntőjében.