Bérgyilkost keresett, háromszor is átverték

Vágólapra másolva!
A kudarcok ellenére sem adta fel az idős férfi: a Fővárosi Főügyészség szerint háromszor is bérgyilkost fogadott volna, hogy megölesse haragosait, de mindig feljelentették.
Vágólapra másolva!

Kitartó és sikertelen, leginkább így lehetne jellemezni azt az volt ügyvédet, akit több rendbeli emberölés előkészületével vádol a Fővárosi Főügyészség.

Vádiratuk szerint a 73 éves férfi négy embert is bérgyilkosokkal akart kivégeztetni, és a legrészletesebben megtervezte az akciókat is.

Első alkalommal korábbi ügyfeleivel akart végezni: a háromtagú család évek óta több millió forinttal tartozott neki, és a fedezetként szolgáló lakásból sem akartak kiköltözni.

Betonba kerültek volna

A vádlott ezért 2014 szeptemberében alkalmi ismerősét bízta meg, hogy leszámoljon adósaival: a bérgyilkos hatszázezer forintot kapott előlegként – és további egymillió várt rá, ha sikerrel jár.

Az idős ügyvéd tervet is készített az akcióról: a bérgyilkosnak átadta a sértettek fényképét, lakásuk alaprajzát, napi rutinjukról részletes beszámolót írt.

Azt is kikötötte, hogy a holttesteket egy egy XXII. kerületi építkezési területen kell majd bebetonozni.

Lebuktatták

Fogalma sem volt róla, hogy a megbízott férfi már bejelentést tett a rendőrségen. Utolsó találkozójukra, 2014. szeptember 22-én a nyomozók is eljöttek, a vádlottat pedig nem sokkal később előzetes letartóztatásba helyezték.

Nem adta fel

Ennyi még nem vette el a vádlott kedvét a bosszúállástól:

mihelyt szabadult az előzetesből, ismét bérgyilkosokat akart fogadni,

ezúttal azért, hogy megöljék feleségének új élettársát. Az Origo úgy tudja, a férfi első alkalommal csak két hónapot töltött előzetes letartóztatásban, súlyos betegsége miatt engedték szabadlábra.

Az újabb gyilkossági tervhez kiválasztott, büntetett előéletű férfiak szintén csak színleg fogadták el a a fejenként másfél-másfél millió forinttal járó megbízást, ők is a rendőrséghez fordultak. Az ügyvéd azonban továbbra sem adta fel – harmadjára egy ukrán végrehajtót bérelt fel. Vesztére az utolsó megbízott egy ügyészi engedéllyel dolgozó fedett nyomozó volt.

Megint előzetesben

A volt ügyvédet a rendőrség 2015. április 15-én vette ismét őrizetbe, azóta is előzetes letartóztatásban van. A vád tárgyává tett bűncselekmények büntetési tételének felső határa - a bűnhalmazat miatt - hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is lehet.