Dujshebaev harakirit követne el

Talant Dujshebaev, kézilabda
Wroclaw, 2016. január 27. Talant Dujshebaev, a magyar válogatott szövetségi kapitány az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 2. csoportjában vívott Svédország - Magyarország mérkőzésen a lengyelországi Wroclawban 2016. január 27-én. A magyar válogatott 22-14-re kikapott a svédektől, ezzel eldőlt, hogy a csapat biztosan lemarad a riói olimpiáról. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Minimális esélyét sem tudta megragadni a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután mindössze 14 gólt szerezve súlyos vereséget szenvedett Svédországtól az Eb utolsó középdöntő-mérkőzésén.

A válogatott 22-14-re kikapott a svédektől, így biztosan lemarad a riói olimpiáról. Ez lesz az első olyan nyári olimpia, amelyre sem a magyar férfi, sem a magyar női csapat nem jutott ki.

Egy fiatal svéd csapattól szégyen így kikapni. Ha most olyan emberek lennénk, mint a régi japánok, akkor azonnal harakirit követnék el” – nyilatkozta Talant Dujshebaev szövetségi kapitány az M4 riporterének, akit aztán faképnél hagyott.

Dujshebaev szégyenkezik Forrás: MTI/Kovács Anikó

Nagy László semmit sem mondott azzal kapcsolatban, hogy mi lesz az idősebb játékosok sorsa.

„Támadásban az agresszív svéd védelem ellen nem tudtunk mit tenni, a spanyolok hatos fala jobban feküdt nekünk. Sok fiatallal vágtunk neki az Európa-bajnokságnak, rengeteget kell dolgozni, és ilyen szintű meccseken kell rutint szerezni. Gondolom, a szövetség majd értékeli az eredményt, és majd kiderül, mi a jövőkép” – mondta a veszprémi átlövő.

Nagy László és Schuch Timuzsin Forrás: MTI/Kovács Anikó

Iváncsik Gergő is azt hangsúlyozat, menni kell tovább előre, és építeni kell a csapatot.

„Annak idején voltunk már hasonló helyzetben, amikor nem úgy sikerült egy év, ahogy terveztük. És szinte teljesen lentről kellett visszakapaszkodnunk az elitbe. Lehet, most ugyanez vár erre a válogatottra is. Időt kell hagyni a csapatnak, dolgozni kell ezzel a gárdával.

Sok minden megfordult a fejemben az Eb előtt, le fogok ülni, átgondolom a dolgokat.

De nem akarok visszavonulásról beszélni, számomra még az is nehéz, hogy gondolkodási időt kérjek.”

„A tanulság, hogy nagyon magas a szint, és ezt az iramot fel kell venni. Ez az Eb erős tanulópénz volt a fiatalok számára.

A tehetetlenségnél nincsen rosszabb érzés”

– vélte Zubai Szabolcs, a Szeged beállósa.