Ha ESP segít a fakezűnek, mindenki békében hazaér

FrontalCrashAnimGif
Vágólapra másolva!
Az egyik Lada előzött, a másikat éppen előzték, de a két sietős sofőr közül csak az egyik hibázott. Leginkább azzal, hogy a végén rosszul próbálta menteni a menthetőt.
Vágólapra másolva!

Az ütközést előidéző autós több hibát is elkövetett: túlságosan távolról kezdte előzni a kocka-Ladát a kátyúkkal szabdalt úton, ráadásul záróvonal is volt ott, hiszen egy balkanyar következett. Ráadásul jöttek szembe, úgyhogy sürgősen vissza kellet térnie a saját sávjába. Itt kezdődtek a bajok: az ESP nélküli autó megcsúszott és irányíthatatlanul átsodródott a szembejövő sávba.

Ott viszont épp egy Samara érkezett, amelyik korábban szintén előzött, bár még éppen szabályosan vissza tudott sorolni. Ilyen bajban kulcsfontosságú, hogy az ember ne veszítse el a lélekjelenlétét, hanem menekülő utat keressen, ezt esetben - bármilyen rémisztő is - az árokba, a fák közé kellett volna kiengedni az autót. Ehelyett azonban jobbra rántotta a kormányt, és már kész is volt a legrosszabb, ami történhet: a frontális ütközés. Másrészt igaz, ilyen rövid idő alatt nehéz jól dönteni.

Kis híján a Samara mögött érkezők is részesei lettek a balesetnek, de csak néhány lerepülő alkatrész találta el a kocsijukat. Nekik és a szabálytalanul előző autósnak is volt fedélzeti kamerája, így kivételesen mindkét szemszögből rögzítésre került az eset. Nincs hír arról, hogy milyen sérüléseket szenvedtek el az autók utasai.