Újoncot találtak a brazilok a sérült kapus helyére

Weverton brazil foci olimpia rio 2016
Belo Horizonte - MG - 11/07/2016 - BRASILEIRO A 2016 - Cruzeiro x Atletico-PR - Weverton ,jogador do Atletico-PR durante partida no Mineirao. Foto: Thomas Santos/AGIF
Vágólapra másolva!
Tíz évet fiatalodik a kapusposzt a brazil olimpiai focikeretben: a minap megsérült kapus, a veterán Fernando Prass helyére egy 28 éves újonc került a keretbe.
Vágólapra másolva!

Az eddig válogatottság nélküli Wevertont hívták be Fernando Prass helyére a brazilok az olimpiai csapatba, miután kiderült, hogy az első számú kapus sérülés miatt nem védhet az olimpián.

Az olimpiai csapatot irányító Rogerio Micale az Atletico Paranaense kapusát választotta, ő pedig már csatlakozott is a kerethez. Weverton 28 éves, így a három engedélyezett túlkoros egyike lesz a brazil együttesben.

Weverton Forrás: AGIF/Thomas Santos/AGIF/Thomas Santos


Prass, a Palmeiras 38 éves kapusa könyöksérülés miatt kényszerült kihagyni az olimpiai futballtornát. A brazilok a hivatalos megnyitó előtt egy nappal, csütörtökön játsszák az első meccsüket, a Dél-afrikai Köztársaság válogatottja ellen. A csoportjukban még Irak és Dánia szerepel.

Neymarral az aranyra hajtanak

Brazília számára különösen fontos az olimpiai focitorna, mert a sportágban ez az egyetlen fontos trófea, amelyet az ország még sosem nyert meg. A legjobb játékosuk, Neymar a nyári Copa Américát hagyt ki, hogy ott lehessen az olimpián.