A villámrajt után csúnyán beragadt Babos Konta ellen

2016 U.S. Open - Day 2 Horizontal TENNIS
Timea Babos of Hungary waves after defeating Barbara Haas of Austria during their 2016 US Open Women's Singles match at the USTA Billie Jean King National Tennis Center in New York on August 30, 2016 / AFP PHOTO / KENA BETANCUR
Vágólapra másolva!
Babos Tímea két játszmában kikapott a 11. helyen kiemelt, magyar származású brit Johanna Kontától a pekingi tenisztorna női versenyének második fordulójában.

A keddről az eső miatt szerdára halasztott mérkőzésen a világranglistán 26. Babos remekül kezdett, rögtön elvette riválisa adogatását, és már 3:0-ra, majd 4:1-re is vezetett, ám Konta 4:2-nél, majd 5:5-nél is brékelt, és 50 perc alatt megnyerte az első játszmát.

A másodikban Konta ott folytatta, ahol az első végén abbahagyta, újra elnyerte Babos szerváját, aki már nem tudott újítani, és végül simán, 37 perc alatt elbukta a szettet, így a meccset is.

Egyesben máris búcsút intett Forrás: AFP/Kena Betancur

Babos számára ezzel még nem ért véget a torna, ugyanis párosban a kazah Jaroszlava Svedovával lép pályára a Timea Bacsinszky, Jelena Ostapenko svájci, lett duó ellen.

Eredmény, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Konta (brit, 11.)-Babos 7:5, 6:2