Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megölette, és feldaraboltatta sportolóját a klubelnök

Horizontal
Spanish Juan Cuenca, ex-athletic director of the CAV Murcia volleyball team and suspected to be involved in the death of Dutch volleyball national team player Ingrid Visser and her partner Lodewijk Severein, arrives escorted by Spanish National Police at the Courthouse of Molina de Segura, on September 23, 2013. Visser, 35, and Severein, 57, disappeared on May 13, 2013 shortly after checking into a hotel in Murcia. The bodies were found buried in a lemon grove in Murcia, southeastern Spain on May 27. Four suspects were arrested on suspicion of "double homicide". AFP PHOTO/ MANUEL LORENZO / AFP PHOTO / Manuel Lorenzo
Vágólapra másolva!
A román Valentin Ion beismerte a bíróság előtt az Európa-bajnok holland röplabdázó, Ingrid Visser és élettársa, Lodewijk Severein meggyilkolását.

A Borsonline szerint a férfi társával, Constantin Stannal még 2013-ban ölte meg a párt, majd feldarabolva, szemeteszsákba rejtve elásták a két holttestet, méghozzá a sportoló klubelnökének, Juan Cuencá­nak a megbízásából.

Valentin Ion, az egyik bérgyilkos beismerte tettét Forrás: AFP/Manuel Lorenzo

Vissernek ugyanis 240 ezer euróval (74 mil­lió Ft) tartozott spanyol csapata, a Murcia, és a röpis szerette volna, ha ezt mielőbb rendezik. Emellett kedvese, Severein az üzlettársa volt Cuencának, együtt próbálták megmenteni a csődbe ment együttest.

Cuenca klubelnök inkább a bérgyilkosoknak fizetett Forrás: AFP/Manuel Lorenzo

A rendőrségi vizsgálat kiderítette: az áldozatokat a haláluk előtt elrabolták és megkínozták. Ion vallomása szerint előbb csak összevesztek, majd miután Severein megütötte őt, egy üveg hamutartóval és vázával addig verte a röpissel együtt, amíg mozgott.

Ide temették el az áldozatokat Forrás: ANP/AFP/Robin Utrecht

"Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult" – mondta a bíró előtt Ion, akit 1200 euróért (370 ezer Ft) fogadott fel Cuenca. Habár azt mindketten tagadták, hogy előre kitervelték a gyilkosságot, az ügyész szerint erre bizonyítékaik vannak.

Ingrid Visser bűne az volt, hogy követelte a pénzét Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

A bérgyilkosnak a sikeres munkáért 10-15 ezer euró (3,5-5 millió Ft) lett pluszban beígérve, miután eltüntette a holttesteket. Az ügyészség ötven év börtönbüntetést rótt ki a vádlottakra.

Mindent egy helyen az Eb-ről