Vágólapra másolva!
Magabiztosan győzte le a Barcelona az Athletic Bilbaót a spanyol bajnokságban, ezzel egy pontra megközelítette az éllovas Realt. Messi idén egyéni rekordot dönthet. Egyénieskedett később Fernando Torres is.

Primera División, 21. forduló:
Barcelona-Athletic Bilbao 3-0 (2-0)
gól: Paco Alcácer (18.), Messi (40.), A. Vidal (67.)

Optimális ellenfélnek ígérkezett a Bilbao a Barcelona számára, hogy lendületbe hozza a döcögő szekeret. A katalánok idén már két bajnokin is pontokat veszítettek, ám ezúttal uralták a meccset, noha nem játszottak nyomasztó fölényben, és időről időre helyzetbe tudott kerülni a Bilbao is.

Neymar itt még kicsit bosszankodott Forrás: AFP/Lluis Gene

Igen ám, de Paco Alcácer még a huszadik perc előtt megszerezte az első bajnoki gólját a csapatban, majd - további kimaradt Bilbao-helyzetek után - Messi még a szünet előtt megduplázta az előnyt egy potyaízű góllal. Messi csak 2012-ben lőtt több gólt szabadrúgásból (ötöt), mint az idén (négyet, ebből hármat a Bilbaónak), pedig még csak február eleje van. Ha így folytatja, messze túlszárnyalja majd az eddigi rekordját.

Innen lett csak nehéz a vendégek helyzete, mert bár megtették, amit tőlük telt, mégis a Camp Nou közel 84 ezer nézője örülhetett. Pláne, miután Aleix Vidal megszerezte a Barca idénybeli századik gólját (3-0), Neymar különös zavarásától segítve.

A hajrára végképp elcsüggedt a Bilbao, míg a Barca elszórakozta a helyzeteit. Messiék egy pontra megközelítették a Real Madridot, amely egy pillanatra sem lankadhat, ha 2012 után újra bajnoki címet akar ünnepelni. Igaz, a Real két meccsel kevesebbet játszott a decemberi klubvébé miatt.

Torres odacsapott

Az Atlético Madrid Fernando Torres duplájával 2-0-ra legyőzte a Leganést. A világ- és Európa-bajnok támadó második találata a klub történetének 4500. gólja volt a La Ligában.

Atlético Madrid-Leganés 2-0 (1-0)
gól: Torres (15. és 51.)