Új bizonyíték került elő a veronai buszbalesetről

Szinyei Merse Pál Gimnázium veronai buszbaleset, Verona, buszbaleset, busz, kiégett, kiégett busz, helyszín, baleset helyszíne
Vágólapra másolva!
Egy térfigyelő kamera is felvette a magyar diákok buszát, nem sokkal a tragikus veronai baleset előtt: a felvételből egyértelműen kiderül, ki ült a volánnál.
Vágólapra másolva!

Egy térfigyelő kamera felvételeit is bizonyítékként használja a veronai ügyészség a 16 halálos áldozattal járó buszbaleset vizsgálatakor.

Tudják, ki vezetett

Nicola Scalabrini ügyész arról beszélt a L'Arena olasz lapnak, hogy a most nyilvánosságra hozott felvételről egyértelműen kiderül, ki vezette a buszt a tragédia előtti percekben. A felvétel hasznos lehet az igazságügyi szakértőknek is, idézi a lap cikkét a Bors.

Az ok még ismeretlen

A veronai rendőrparancsnok szerint már az is bizonyított, hogy a busz 80 kilométer/órás sebességgel csapódott a hídpillérnek, bár azt még nem tudják, hogy a sofőr elaludt vagy rosszul lett az ütközés előtt.

Teljesen kiégett a magyar diákok busza, 16-an haltak meg Forrás: AFP

Hazahozták az áldozatokat

A baleset két sérültje továbbra is válságos állapotban, mesterséges altatásban fekszik, hónapokba telhet, mire hazaengedhetik őket.

A 16 áldozat holtteste szombaton kora délután érkezett meg Magyarországra.

Mint az Origo megírta, a holttesteket a Honvédkórházba viszik, a hozzátartozókat pedig vasárnap reggel kilenc és délután négy óra között fogadják az intézményben.