Legalább Windows 7 kell az új Firefoxhoz

Mozilla Firefox, új verzió a böngészőhöz, firefox 29
People wait to attend the press conference of Mozilla's Chief Executive Officer (CEO) in Barcelona on February 24, 2013, a day before the start of the 2013 Mobile World Congress. The 2013 Mobile World Congress, the world's biggest mobile fair, is held from February 25 to February 28 in Barcelona. AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Szerdán jó néhány újdonsággal a tarsolyában elérhetővé vált a Firefox 53. A népszerű böngésző legnagyobb jelentőségű újítása, hogy már nem támogatja a Windows XP-t, a Windows Vistát, továbbá a 32 bites MacOS-t.
Vágólapra másolva!

A kérdéses rendszereket nyúzók maradnak a Firefox 52-es változatánál, azonban biztonsági frissítéseket szerencsére még idén szeptemberig kapnak majd a böngészőjükhöz. Egyes régi hardverek támogatásával is leszámolt a Firefox, bár ez igen keveseket érint: mostantól minimum Intel Pentium 4 vagy AMD Opteron kell a böngésző futtatásához.

Windows 7-nél régebbi rendszereken nem fut már a legfrissebb Firefox Forrás: AFP/Josep Lago

A tényleges újításokra rátérve a Firefox 53 az eddigieknél stabilabbá vált Windowson, csökkent a grafikus megjelenítéssel kapcsolatos összeomlások valószínűsége. Két új grafikus téma is elérhetővé vált, a „Kiegészítők" beállítólapon aktiválható sötét és világos skinek kevesebb helyet foglalnak a kijelzőn, így több hely marad a weblapoknak.

A Firefox 53 további érdekesebb újításai:

az olvasómódba lépve látható a nézett cikk elolvasásának becsült időigénye, az érthetőség javítása érdekében reszeltek a weblapok jogosultságkérő ablakain („Engedélyezi-e, hogy a weblap..."), új kinézetet kaptak a videók és zenefájlok lejátszására kitalált kezelőszervek.

Ezenfelül a 64 bites Windowsokon már kiválasztható a Firefox telepítőprogramjában, hogy a böngésző 32 vagy 64 bites változata települjön-e.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!