Vágólapra másolva!
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén a Telekom Veszprém hatalmas csatában legyőzte a Barcelonát. A kölni összecsapás sok gólt hozott, így döntőnek bizonyult, hogy a második félidőre feljavult a magyar csapat védekezése.

Férfi Bajnokok Ligája, bronzmérkőzés
Telekom Veszprém-Barcelona (spanyol) 34-30 (18-17)
a Veszprém gólszerzői: Pálmarsson 8, Lékai 6, Nagy L. 6, Ugalde 6, Nilsson 4, Gajic 2, Ancsin 1

A veszprémi csapat meccskerete a szombati elődöntőhöz képest egy helyen változott: Schuch Timuzsin helyett Ancsin Gábor került be, azaz ezúttal két jobbátlövőt küldhet harcba Xavi Sabate.

Egy góllal maradt le a Veszprém a Final Four döntőjéről

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének első felvonásában a Telekom Veszprém 27-26-ra kikapott a francia Paris Saint-Germaintől. Ezzel a franciák kerültek a döntőbe, ahol a macedón Vardar vár rájuk. A Vardar ugyanis a második elődöntőben 26-25-re verte a Barcelonát. Így a Veszprém vasárnap délután a katalán csapattal játszik a bronzéremért.

Jól indult veszprémi szempontból az összecsapás:

Aron Pálmarsson gyors gólja után Mirko Alilović hétméterest hárított.

Ám nem sikerült maradéktalanul kihasználni a lélektani előnyt, Viran Morros góljával a 7. percben döntetlen állt az eredményjelzőn (3-3).

Viran Moros ilyen szemtelen góllal tartotta a döntetlent:

A 9. percben először vezetett a találkozón Arino góljának köszönhetően a Barcelona (4-5), ám ez rendesen felpaprikázta

a Veszprémet, és zsinórban öt gólt lőve elhúzott a katalán riválisától (9-5). Az 5-0-s roham után Xavier Pascual kért időt, amely után két gyors gólt lőtt a Barcelona (9-7).

A Telekom Veszprém viszont fantasztikusan játszott a folytatásban is, és a 21. percben Cristian Ugalde találatával visszaállt a négygólos különbség.

A félidő végére lépésről-lépésre közelített a Barcelona, a 27. percben pedig Kamil Syprzak emberhátrányos góljának köszönhetően ismét döntetlent mutatott az eredményjelző (16-16).

A gólgazdag első játékrész végén Cristian Ugalde gólja után,

egygólos (18-17) veszprémi előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Mindkét oldalon gyenge volt a védekezés, és a kapusteljesítmények sem voltak kimagaslóak, így nem meglepetés, hogy 35 találat esett ebben a felvonásban.

Aron Pálmarsson megállíthatatlan volt a Barcelona ellen Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A második játékrész elején gyorsan egyenlített a Barcelona, de a Veszprémnek három válasza is volt – Nagy László duplája és Aron Pálmarsson révén –, így megint sikerült ellépni. Viszont a gyors lerohanásokban ezen a napon is verhetetlen voltak a katalánok, így nem lélegezhetett fel egy másodpercre sem a Telekom Veszprém (21-20).

A csapatok kicsit megtorpantak a gólgyártásban, a 40. percben újra döntetlenre állt az összecsapás, N'Guessan gyönyörű találta után (22-22).

A döntetlent követően azonban megint a magyar együttes tudott váltani, és három góllal ellépett (25-22), amely nagyon fontosnak bizonyult a mérkőzés vége szempontjából.

A Barcelona mindössze hat gólt lőtt 17 perc alatt a második félidőben, amely hatalmas kontraszt volt az elsőhöz képest, és dicséri a Veszprém fejavult védekezését.

Nem volt csúnya Jallouz gólja, de nem sokat ért végül:

Tíz perccel a meccs vége előtt négygólos előnye volt a Veszprémnek, így nyugodtan futhatott neki a hajrának.

A találkozó hátralévő részében pedig hiába kezdett öngyilkos rohanásba a Barcelona, a Veszprém pedig okosan kézilabdázva már nem adta le az előnyét, és 34-30-ra legyőzte a riválisát, így bronzérmesként térhet haza.

A magyar csapat volt már kétszer ezüstérmes, és egyszer negyedik, bronzból ez az első a bakonyiaknak.