Holttesteket és roncsdarabokat találtak a tengerben

Vágólapra másolva!
Holttesteket és roncsdarabokat találtak a több mint száz utassal a fedélzetén az Andamán-tengerbe zuhant mianmari katonai repülőgépről - közölte csütörtökön a mianmari hadsereg a hivatalos Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Eddig 6 felnőtt és 4 gyerek holtteste került elő

A haditengerészet és civil hajók eddig tíz holttestre - hat felnőttére és négy gyermekére - bukkantak a Mianmar déli részén található Launglon kikötőváros partjainak közelében. Hozzátették, hogy

rátaláltak két mentőmellényre, ruhákkal tömött zsákokra és egy Y-8F-200 típusú, kínai gyártmányú repülőgép kerekére is.

A kutatás folytatódik kilenc hadihajó, öt vadászgép, két helikopter és civil hajók részvételével.


A holttesteket és az esetleges túlélőket egy közeli halászfaluba, Szanlanba szállítják, ahol több mint 40 mentő és számos egészségügyi dolgozó várja majd őket.

A mianmari hadsereg repülőgépe 122 emberrel a fedélzetén csapódott a tengerbe szerdán. A földi irányítás a felszállás után 29 perccel vesztette el a kapcsolatot a géppel, amikor az mintegy 5500 méterrel az Andamán-tenger felett, Davei városától 70 kilométerre nyugatra repült.

Sajtóértesülések szerint a 14 fős személyzeten kívül a hadsereg tagjai és közeli hozzátartozóik - köztük 15 gyerek - utaztak rajta.

Az ország déli részében fekvő Mjeikből Rangunba tartó gép törzsét már korábban megtalálták a tengerben, Daveitől 16 tengeri mérföldre pedig a víz felszínén úszó olajfoltokra bukkantak.

Mjat Min Oo tábornok, a hadsereg szóvivője szerint a repülőgép eltűnésekor esett az eső.
A kínai gyártmányú gépet 2016 márciusában vásárolták, és összesen 809 órát repültek vele. A szerencsétlenség pillanatában 2,4 tonna rakományt szállított.

Mianmarban nem ritkák a repülőgép-balesetek

Tavaly júniusban egy katonai helikopter zuhant le az ország középső részén, a szerencsétlenségben három ember vesztette életét. Tavaly februárban a hadsereg öt tagja halt meg, amikor a légierő egyik gépe lezuhant a fővárosban, Najpjidóban.