Fantasztikus dobópárbaj az év eddig legjobb meccsén

Houston Texans v Seattle Seahawks GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL NFL SPORT
SEATTLE, WA - OCTOBER 29: Tight end Jimmy Graham #88 of the Seattle Seahawks celebrates with teammates after scoring the winning touchdown to beat the Houston Texans 41-38 at CenturyLink Field on October 29, 2017 in Seattle, Washington. Otto Greule Jr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ugyan az NFL 8. fordulójából hiányzott az a mennyiségű meglepetésgyőzelem, amihez az előző körök alapján hozzászoktunk, de fantasztikus meccsekben nem volt hiány. Példa erre a vasárnap késő esti Seattle-Houston csata is, amely nem csak a hét, de talán az év legjobb meccse is volt eddig. Ami viszont most sem maradt el, az a rengeteg hihetetlen egyéni teljesítmény, gyönyörű mozdulat és látványos gólöröm. Össze is szedtük őket.

A hét (év) legjobb meccse

Mi mással lehetne kezdeni? A Seattle Seahawks-Houston Texans meccstől nem sokan várták a pontháborút, mivel két erős védelmű csapat nézett szembe egymással. Mindez már az első negyedben megdőlt, ami 14-14-es állással végződött, elképesztő touchdownokkal tarkítva. A mérkőzés forgatókönyve szerint folyamatosan a vendégcsapat volt előnyben, de a Seattle mindig fel tudott zárkózni. A legvégére úgy tűnt, hogy kitart a Texans, miután a Seahawks irányítója, Russell Wilson kevesebb mint három perccel a vége előtt eladta a labdát. A Houston viszont ezt nem tudta kihasználni, ismét támadhatott a Seattle, és Wilson ekkor már nem hibázott, fél perccel a vége előtt a mérkőzésen másodjára is megtalálta Jimmy Grahamet a célterületen, ezzel megszerezve csapatának a győzelmet.

Mindkét irányító, Wilson és az újonc Deshaun Watson is 400 passzolt yard fölött zárt, valamint futásban is ők tettek hozzá a legtöbbet, így Wilson végül elképesztő, 482 yarddal végzett, Watson pedig 469-cel. Igaz, utóbbi háromszor is eladta a labdát, az egyik alkalommal Earl Thomas touchdownt is szerzett a visszahordás után.

Az elkapók sem vallottak szégyent, a Seattle-ben Tyler Lockett 121, Paul Richardson 105 yarddal végzett, utóbbi két touchdownt is elkapott. A vendégeknél DeAndre Hopkins 224 yardot és egy touchdownt, Will Fuller 125 yardot és két TD-t szerzett. Fuller már az elején beköszönt.

A legszebb hosszú játékok

Fuller és Thomas jelenetei ide is beillenének, de JuJu Smith-Schustert egyik sem tudná kenterbe verni. A Pittsburgh újonc elkapója eseménydús héten van túl, a múlt hétvégén ellopták a bringáját, amit végül a közösségi oldalak erejének köszönhetően megtaláltak, kikosarazta az ex-pornósztár Mia Khalifát, most pedig 193 yardjának és egy touchdownjának köszönhetően csapata legyőzte a Detroit Lionst. Íme a 97 yardos hatpontos:

DeAndre Hopkinsról már volt szó feljebb, erről a játékáról nagyon úgy tűnt, hogy a győzelmet jelentheti a Texansnak, de Wilsonéknak volt még válasza.

Melvin Gordon, a Los Angeles Chargers futója is jól indította a New England Patriots elleni meccset, rávilágított arra, hogy a bajnok védelme még mindig nincs teljesen rendben. Persze így is nyert a Pats, és 6-2-vel áll.

A megállíthatatlanul menetelő Philadelphia Eagles ezúttal a San Francisco 49-erst győzte le nagyon simán, köszönhetően többek között ennek a gyönyörű Alshon Jeffery-elkapásnak.

A legviccesebb ünneplések

Idén a Steelers viszi a prímet ebben a kategóriában, és ezt most is bizonyították. Le'Veon Bellből nem vett ki sokat ez a meccs, egy kis kondizás még belefért a mérkőzés hevében.

JuJu Smith-Schuster a fent említett 97 yardos hatpontosát kellően meg is ünnepelte, ezúttal biztosra ment a kerékpártolvajok ellen.

A Minnesota Vikings Londonban verte a Cleveland Browns csapatát. A Vikings elkapója, Adam Thielen pontosan tudja, mi a legnépszerűbb sport Angliában, ennek megfelelően igazi gólörömmel szórakoztatta a kilátogatókat.

Újabb horrorsérülés

Zach Miller, a Chicago Bears tight endje majdnem szerzett egy touchdownt a Carolina ellen, azonban egy sima elkapásból egy nagyon csúnya térdsérülés született. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Speciális egységek érdekes jelenetei

Graham Gano, a Carolina Panthers rúgója a Chicago elleni meccs előtti feszültséget egy kis trükközéssel vezette le.

Travis Benjamin, a Chargers visszahordója az egyik legjob a posztján, itt viszont két ingyen ponthoz segítette a New Englandet. Hogy mit gondolt, azt mi sem tudjuk, de talán ő sem.

Erősorrend

Féltávhoz értünk az alapszakaszban, kezdenek kikristályosodni az erőviszonyok, nézzük, kik várhatják a folytatást a legjobb helyzetből.

1. Philadelphia Eagles

Hét győzelem és egy vereség eddig a mérlege Wentzéknek. A támadóegység ligaelit, a futás elleni védekezés a legjobb az NFL-ben, viszont sok a sérülés. Ennek ellenére a Friscót is úgy verték, hogy egy másodpercig nem volt kérdés a mérkőzés végkimenetele.

2. Pittsburgh Steelers

A kezdeti nehézségek után kezd belerázódni a Steelers, jelenleg az AFC legerősebb csapata. Roethlisberger tett egy lépést hátra, már egyértelműen nem ő a vezér, hanem Le'Veon Bell és az elkapók. A védelem is összeállt, a Lions sem tudott touchdownt szerezni legutóbb.

3. New England Patriots

A bajnok is elkapta a fonalat, Melvin Gordon hosszú futását leszámítva ezúttal a védelem brillírozott, Brady-től nem volt szükség klasszis teljesítményre. A Bills azonban nagyon tapad, erre talán senki nem számított.

Fordult a kocka, most nem Brady mentette meg a Patriots-ot. Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jim Rogash

4. Seattle Seahawks

Russell Wilson még mindig az életéért menekül szinte az összes játéknál, de ezt már annyira tökéletesre fejlesztette, hogy képes így is 400 yard fölött passzolni. A védelem ezúttal nem teljesített az elvárható szinten, de a vészharangok kongatása helyett inkább azon van a hangsúly, hogy végre a támadógépezet is működött a Houston ellen.

5. Minnesota Vikings

Elit védelem, működő támadósor. A Cleveland is inkább ujjgyakorlat volt, főleg a második félidőben, mintsem megerőltető kihívás. Vezetik a divíziójukat, és minden esélyük megvan arra, hogy meg is nyerjék, hiszen Green Bay-ben nincs Rodgers, míg a Detroit kezd lecsúszni.

NFL, 8. forduló:
Seattle Seahawks-Houston Texans 41-38
Washington Redskins-Dallas Cowboys 19-33
Detroit Lions-Pittsburgh Steelers 15-20
korábban közölt eredmények:
New York Jets-Atlanta Falcons 20-25
Tampa Bay Buccaneers-Carolina Panthers 3-17
Philadelphia Eagles-San Francisco 49ers 33-10
New Orleans Saints-Chicago Bears 20-12
New England Patriots-Los Angeles Chargers 21-13
Buffalo Bills-Oakland Raiders 34-14
Cincinnati Bengals-Indianapolis Colts 24-23
Cleveland Browns-Minnesota Vikings 16-33
csütörtökön játszották:
Baltimore Ravens-Miami Dolphins 40-0
kedden játsszák:
Kansas City Chiefs-Denver Broncos 1.30