A jobbikos Urbán Flóri médiatörténelmet ír trágárságaival

Vágólapra másolva!
Korábban írtunk róla, hogy a Jobbik az utóbbi időben napi szinten kedveskedik értelmiségiek bemutatásával a magyar nyilvánosságnak. Egyik sztárjuk egy sci-fi író, akinek főműve a Hosszú út a trónig, bébi című alkotás, másikuk pedig Bíró Ica meztelen-modell és fitnesz-sztár, valamint ufóhívő. Több sem kellett a párt kommunikációs csodafegyverének, az Alfahírnek, betartva a legújabb irányvonalat, vezércikkben jött elő egy magasértelmiséget megcélzó írással, ahol az „egykori radikális oldalról" és modern konzervativizmusról értekeztek, bizonygatva, hogy a Jobbik egy komoly, kifinomult, értelmiségi párt. Gyakorlatilag tökéletes időzítéssel, pár cikkel később pedig előtúrták Urbán Flóriánt, az Újpest egykori focistáját, a Lúzer FC sztáredzőjét, szabadidejében jobbikos politikust, aki olyan bazdmegolos, piálós sztorikat felidéző interjút adott, hogy abból másodpercek alatt médiatörténelem lett. Egész egyszerűen ilyen nem létezik.
Vágólapra másolva!

A Jobbik választás előtti kommunikációjának jól kivehető eleme, hogy a baloldali néppártosodásnak köszönhetően szabályszerűen valósággal ellepik a pártot az értelmiségiek, ezért soha nem látott szakmai bázisra támaszkodhatnak. A témát olyan fontosnak találták Vona Gáborék, hogy ennek tudatosítására külön kijelöltek egy kampányarcot, Dúró Dóra személyében, aki a hivatalos szöveg szerint „a Jobbik értelmiségi holdudvarának bővítéséért, szakértői bázisának megteremtéséért felelős politikusa." Dúró a felkérésnek tökéletesen eleget tesz, napi szinten, elképesztő lelkesedéssel mutatja be a párthoz csapódó értelmiségieket. Fonyódi Tibor, sci-fi író is így került be a köztudatba, bár állítólag már a bemutató sajtótájékoztatót megelőzően is ismert volt. Az mindenesetre biztos, hogy az ő tollából született meg a „Hosszú út a trónig, bébi" című sci-fi költemény, aminek már a címe is meglehetősen erősre sikeredett. Nem kellett sokat várni Bíró Ica érkezésére, aki a párt aktuális kampányanyagának aláírásával minden gond nélkül a párt szakértői bázisába csöppent. Ez teljesen logikus lépés volt Vonáék részéről, hiszen Metál Lady amellett, hogy üres perceiben ufókat lát, hatvanévesen is előszeretettel pózol bikiniben. A Jobbik kommunikációs csodafegyvere, az Alfahír érezve a változó idők szelét, ismét felvette a kesztyűt, és szeretett pártja segítségére sietett. De még, hogy!

Mélyértelmiséginek szánt vezércikkel bizonygatta Vonáék kifinomultságát a Jobbik pártlapja

A jobbikos törzsszavazók legnagyobb bánatára a napokban jelent meg az „Azonosulhat-e a nemzeti oldal a baloldallal" című vezércikk az Alfahíren, aminek

minden sorát, betűjét annak a szolgálatába állította a szerző, hogy a Jobbik egy kifinomult, modern konzervatív párt lett, és elkezdte kinyitni a kapukat a baloldal felé.

Az újságíró már „egykori nemzeti radikális térfélről" és modern konzervativizmusról értekezik. A mű nem valószínű, hogy a Pörzse Sándor által leostobázott mezei párttagoknak szólt, hiszen ilyen mondatok vannak benne:

Vagy ilyen:

Fél órával később viszont Urbán Flóriáné volt a terep, aki káromkodáscsokorral csinált médiatörténelmet

Pár cikkel, a cikkek megjelenését tekintve félórával később viszont már helyreállt a rend, hiszen

Urbán Flóriáné, az Újpest egykori focistájáé, a Lúzer FC sztáredzőjéé volt a terep az Alfahíren, aki két kisfröccs társaságában válogatott káromkodásgyűjteményével zavarbaejtően gyorsan annulálta a nehezen kiizzadt értelmiséginek szánt gondolatokat.

Már az interjú címe is sok mindent elárul arról, hogy mi vár az olvasóra: „Urbán Flórián: Én nyugodtan pofázhatok!" Az egyszeres magyar bajnok futballfenomént nemrég megjelent önéletrajzi könyve kapcsán interjúvolta meg a Jobbik házimédiája, aki Balczó Mátyással, a könyv társszerzőjével, az Alfahír újságírójával beszélgetett az Alfahír újságíróival. A magasfokon belterjes beszélgetés nem véletlen, hiszen Urbán a Jobbik egyéni jelöltje volt a 2014-es újpesti időközi választáson, ahol sikerült valamivel több mint 2000 szavazatot bezsebelnie és ezzel 9%-ot elérnie.

Urbán Flórián, az Újpest egykori focistája, a Lúzer FC korábbi edzője, a Jobbik újpesti jelöltje egy kisfröccs társaságában adott interjút a nemrég megjelent könyvéről az Alfahírnek. Forrás: alfahir.hu (Beli Balazs/Beli Balazs)

Az interjú elején Balczó volt az aktívabb, ő vitte a beszélgetést, kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha Urbán elszundikált volna, de ahogy a kérdező egyik „kérdésében" szemrebbenés nélkül dicsérte a könyvet, és kiejtette a száján a KOCSMA szót, Urbán váratlanul el kezdett ébredezni. Minden ébredés nehéz, ezúttal is így volt, ezért még egy kis ideig az Alfahír újságírója beszélt többet, aki kimondta a kulcsmondatot:

Ez bőven elég volt a futballóriásnak, aki így az első kisfröccs végefelé aktivizálni kezdte magát, és egyre bátrabban szólt hozzá az alákérdezésekhez. Nyomatékosan aláhúzta, hogy Balczóval egyébként nem botránykönyvet írtak, pedig lett volna még bőven 18-as karikás történet másokról, és persze magáról is is. Fenyegetően kiemelte, hogy lehet, hogy egyszer majd leülnek, és összeraknak egy olyan botránykönyvet, hogy füstöl a kémény. De ez most nem az. Ez még abszolút az ébredezés jele volt, hiszen ami innentől következik az maga a Jobbik-féle médiatörténelem.

A feltűnően nem az értelmiség kezére játszó Urbán az önkritikusságot firtató kérdésre szó szerint a következőket válaszolta:

Az ekkor már teljesen elemében lévő egyszeres magyar bajnok klasszis kifogásolta, hogy itthon nem lehet akármennyit piálni meccsek előtt, bezzeg Belgiumban:

Kiderült a mélyinterjúból az is, ha a meccs előtti italozási szokásait kívánták felmérni a klub ellenőrei, akkor hogy reagált a méltatlan eljárásra:

Balczó folyamatosan tompította Urbán éles megállapításait, egyfajta bölcs tanácsadó szerepében tetszelgett a beszélgetés során, aki igyekezett kezelni rakoncátlan haverjának a heves kijelentéseit. De egy idő után feladta a dolgot, felvette az egykor focista ritmusát, és akár hiszik, akár nem, ő is elkezdett piálos sztorikat mesélni:

Sőt! Átvette a jobbikos politikus szóhasználatát, a BÖGRÉZÉST:

A sort lehetne folytatni, de ennyiből is könnyedén megállapítható, hogy egy egészen szürreális médiatörténeti csodával van dolgunk.

Urbán Flóriántól, a Jobbik újpesti jelöltjétől sosem állt távol a fröccsök és sörök sora, és az ehhez járulékosan kapcsolódó kocsmai tömegverekedések, és botrányok. 2002-ben például lefejelt egy rendőrt, annak érdekében, hogy hátha sikerül fél óráig tovább nyitva tartani a kocsmát.

Nem jött be, előállította a hatóság. Három évvel később sem járt jobban, amikor maga Mészöly Kálmán szövetségi kapitány küldte haza a válogatott edzőtáborából, mert iszákosan jelent meg.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke bejelenti, hogy pártja Urbán Flórián, egyszeres magyar bajnok futball klasszist indítja az újpesti időközi választáson Forrás: magyarhirlap.hu

Egészen elképesztő hadműveletet mutattak be a Jobbik pártmédiájának munkatársai: fél órával azután, hogy vezércikkben bizonygatják, hogy Vona alakulata milyen kifinomult, értelmiségi párt, előrángatják a trágárságot világszínvonalon űző politikusukat, Urbán Flórit, aki soha nem látott mennyiségű piálós sztorival áll elő. Ilyen egész egyszerűen nincs. Maximum a Jobbiknál.

A Jobbik ugyanolyan béna az értelmiségi-kép ügyetlen mutogatásával, mint a politikai szerencsétlenkedésével. Megváltoztunk, megváltoztunk, megváltoztunk, hajtogatják, de persze naponta buknak le hol zsidózással, hol cigányozással.

Hát, így bögrészkedik a Jobbik.