Gyöngyösön nagyon elvernék Vonát

Október 23, Jobbik Vona Gábor
Vágólapra másolva!
Egy friss felmérés szerint Vona Gábor súlyos vereséget szenvedne a göngyösi választókerületben, ha most lennének a választások. 2014 tavaszán csupán egy százalékponttal kapott ki. 
Vágólapra másolva!

Simány nyerne a Fidesz-KDNP a gyöngyösi választókerületben, ahol Vona Gábor is indul a 2018-as országgyűlési választáson - írta a Pesti Srácok a 24 cikkére hivatkozva. A portál összeállítása szerint a pártok népszerűségét tekintve a Fidesz-KDNP 53, a Jobbik 25, az MSZP 11, míg a Demokratikus Koalíció öt százalékon áll a körzetben. A többi párt nem lépné át a bejutási küszöböt. Vona Gábor egyébként 2014-ben csupán egy százalékponttal kapott ki a Fidesz jelöltjétől.

A gyöngyösi választókerületben sem kérnek Vona Gáborból Fotó: Mudra László - Origo

A jelölteket tekintve Horváth László (Fidesz-KDNP) 51, Vona Gábor (Jobbik) 26, Hiesz György (MSZP) 13 százalékon áll. Abban a hipotetikus esetben, ha Vona Gábor visszalépne a baloldal javára, és csak a fideszes és a szocialista jelölt indulna, akkor Horváth László 60:40-re győzné le Hiesz Györgyöt. Hiesz György visszalépése esetén a Fidesz jelöltje 63:37 arányban verné Vonát - derült ki a cikkből.